Home Artikelen Studentenpartij asap ontbindt

Studentenpartij asap ontbindt

door Tom Steenblok

Vandaag maakte studentenpartij asap bekend dat zij zichzelf met ingang van 11 oktober gaat ontbinden. De fractie zal dit jaar nog wel afmaken. De partij gaf een tekort aan actieve leden als reden van hun ontbinding. ‘Dit is een zwaar, maar weloverwogen besluit’.

Studentenpartij asap maakte maandag bekend dat zij zich met ingang van 11 oktober gaat ontbinden. Dit betekent dat de partij volgend jaar niet meedoet aan de USR-verkiezingen. De vier huidige USR-leden van de partij zullen dit jaar echter wel afmaken onder het vaandel van asap. Zij zullen dit doen met steun van de huidige partij. ‘Dit is een zwaar, maar weloverwogen besluit’, laat asap weten via Instagram.

De partij gaf een tekort aan actieve leden als reden van hun ontbinding. De partij kampte al langer met deze problemen. Zo overwogen zij in 2020 al eerder om zich op te heffen. Dit was een gevolg van een tekort aan bestuurs- fractie- en actieve leden. Ook vroegen zij eerder dit jaar uitstel bij het inleveren van hun verkiezingslijst. Volgens studentenpartij asap werd het vinden van actieve leden door de coronapandemie een nog lastigere opgave, wat heeft geleid tot de huidige beslissing. ‘De impact van COVID-19 en het gebrek aan enthousiasme over medezeggenschap hebben nu geresulteerd in het definitief stoppen van de partij’, aldus asap.

Noah Vetter, fractievoorzitter van AKKUraatd, reageert onthutst op het ontbinden van studentenpartij asap. ‘Het ontbinden van de studentenpartij asap is een groot gemis voor de medezeggenschap op onze universiteit. Inspraak van studenten is van groot belang en om dit te waarborgen zijn er nou eenmaal sterke studentenfracties nodig.’ Met oog op de USR-democratie kijkt AKKUraatd naar de toekomst. Het is volgens Vetter namelijk belangrijk dat de democratie blijft functioneren. ‘Enkel AKKUraatd is niet wenselijk.’

1 Reactie

Construtieve Student 3 oktober 2022 - 18:44

Een treurig moment voor de universitaire democratie… Sterkte aan alle asappers.

Een eerste commentaar: de vraag is, wie of wat is verantwoordelijk voor het gebrek aan enthousiasme over de medezeggenschap? Ik hoop dat men in de studentenpolitiek ook nog het vergroten van de zichtbaarheid overweegt als mogelijke oplossing. Als er stevig wordt ingezet op de communicatie en publiciteit, zouden de partijen al veel meer in het blikveld van de gemiddelde Radboudstudent raken. Vervolgens krijgen ze ook meer aanwas. Ik snap echter dat daar vaak ook geen menskracht voor is, maar nu lijken we toch in een neerwaartse vicieuze cirkel te zitten…

Antwoord

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen