Home Artikelen Studentenpartij Masterlyck trekt zich terug uit de verkiezingen

Studentenpartij Masterlyck trekt zich terug uit de verkiezingen

door Delphine Broasca

Onlangs werd duidelijk dat een derde partij mee zou doen aan de verkiezingen voor de studentenraad. Gisteren liet de partij Masterlyck echter via Instagram weten dat ze zich terugtrekt vanwege de negatieve reacties die de leden hebben ontvangen.

Donderdag 21 april vermeldde de studentenpartij Masterlyck dat ze geen lijst meer zal insturen voor de aankomende verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad. De reden hiervoor zijn de negatieve reacties die de leden, vooral de nummer 2, hebben ontvangen op sociale media, zo vermeldt Masterlyck. Over wat voor reacties dit gaat, doet de partij geen uitspraken.

Masterlyck vindt het besluit spijtig. De partij benoemt dat ze vele studenten hebben mogen spreken die de partij steunden en van plan waren om op Masterlyck te stemmen. ‘Met enkele van hen wordt er gesproken over een eventuele deelname aan de verkiezingen van volgend jaar’, aldus de partij. Daarnaast vertelt Masterlyck dat twee voormalige USR-kandidaten van AKKUraatd hebben aangeboden om op eigen titel een eventuele volgende lichting te begeleiden. 

Tot slot laat Masterlyck weten: ‘De wereld om de centrale student medezeggenschap blijkt toch harder dan we hadden verwacht zonder begeleiding en ondersteuning.’ 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen