Home Artikelen Stukafest 2021 vanuit café in plaats van studentenhuis

Stukafest 2021 vanuit café in plaats van studentenhuis

Stukafest, het festival der studentenhuiskamers, vindt dit jaar door het coronavirus in aangepaste vorm plaats. De optredens die normaal gesproken in studentenhuizen worden gehouden zijn nu in een Nijmeegs café en via een livestream te volgen.


Op 5 februari is de livestream Stukafest TV in elke studentenhuiskamer te bekijken. Het Nijmeegse programma bestaat uit optredens van kunstcollectief Broken Toaster Records, de band CLOUDSURFERS en muziek- en theaterartiest Roi Soleil. De optredens worden opgenomen in Café Wunderkammer in de Houtstraat. ‘Met name de gedeeltelijke Nijmeegse Broken Toaster Records en de CLOUDSURFERS zijn echt artiesten die de stad respresenteren’, licht Vera van Nuenen, bestuurslid PR-online en penningmeester van StukaFest Nijmegen, toe.

Na de optredens vanuit de Wunderkammer er ook nog een silent disco-afterparty, die in de huiskamer kan worden gevierd. ‘Als huishouden kan je hiervoor een ticket kopen en krijg je koptelefoons opgestuurd’, aldus Van Nuenen. Vervolgens draaien twee DJ’s plaatjes vanuit De Vereeniging, die door de festivalgangers via de opgestuurde koptelefoons te beluisteren zijn.

Pay-what-you-can

Naast het Nijmeegse festival vanuit de Wunderkammer en de Vereeniging er is ook de mogelijkheid om te zappen naar Stukafest Middelburg en Stukafest Tilburg. Die festivalprogramma’s worden namelijk op dezelfde avond uitgezonden. Extra betalen is echter niet nodig, voor het bekijken van de livestream is überhaupt geen bijdrage vereist. ‘We werken met een pay-what-you-can-system’, aldus Van Nuenen. ‘De mogelijke steunbijdrage die je kan leveren begint bij twee euro vijftig, de prijs van een biertje, en loopt op tot vijftig euro.’

Stukafest Nijmegen vindt op 5 februari plaats. De edities uit de andere 9 steden volgen in de weken daarna.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen