Home Artikelen Stukafest gaat officieel door, maar niet zonder slag of stoot

Stukafest gaat officieel door, maar niet zonder slag of stoot

Na veel organisatiewerk is het dan eindelijk zo ver: Stukafest keert terug, en nu echt. Het Studentenkamerfestival, waar de afkorting vandaan komt, zal officieel georganiseerd worden op 16 februari 2024. Maar het gaat wel anders dan voorgaande jaren.

Al een tijdje is Hedwig van Putten, programmeur extern van Cultuur op de Campus (CodC), druk bezig met de organisatie van Stukafest. Hoewel het de afgelopen jaren niet door was gegaan, wilde ze het graag weer opnieuw leven inblazen. Toch zijn er grote veranderingen ten opzichte van eerdere edities. Zo zullen er in plaats van 24 nu slechts zes acts optreden. ‘Het is dit jaar wat kleiner, omdat we maar met een klein team waren. Het is nog even opnieuw opstarten’, aldus Van Putten.

De organisatie van het festival verliep niet vlekkeloos. Zo was het erg lastig om vrijwilligers te vinden, waardoor het nog maar de vraag was of de acts ook daadwerkelijk op 16 februari konden gaan spelen. Ook was de zoektocht naar geschikte kamers niet makkelijk. ‘Gelukkig hadden oude organisatoren contact met ons opgenomen om ons te helpen. Zo hebben we uiteindelijk alsnog genoeg kamers weten te vinden’, vertelt Van Putten. 

Er moeten nog veel puntjes op de i worden gezet, maar Van Putten is vooral erg enthousiast. Tijdens het festival zullen zes verschillende acts optreden in verschillende kamers verspreid over de stad. Door rondes zullen de bezoekers van plek naar plek worden geleid. De avond wordt afgesloten met een grote afterparty in Merleyn. ‘Het wordt lekker aanpoten die dag, maar ik heb er vooral heel veel zin in’, aldus Van Putten

Op 16 februari vindt de tweeëntwintigste editie van Stukafest plaats. Met diverse muziek-, dans-, theater-, poëzie- en cabaretoptredens belooft het een goede avond te worden. Wil je Stukafest bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie en de ticketsale.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen