Home Artikelen Stukafest voor het eerst in 22 jaar afgelast

Het studentenkamerfestival Stukafest gaat dit jaar niet door. Culturele organisatie Cultuur op de Campus (CODC) heeft geen mankracht kunnen vinden om het festival dit jaar te organiseren. Het is de eerste keer dat Stukafest wordt afgelast sinds de oprichting in 2001. 

Na 22 jaar wordt het licht gedoofd in de Nijmeegse studentenkamers: Stukafest gaat voor het eerst sinds de oprichting niet door. Eerder dit jaar werd bekend dat stichting Stukafest Nijmegen zich heeft opgeheven. Het bestuur van de stichting slaagde er niet in om opvolgers te vinden waardoor ze werd genoodzaakt de stekker eruit te trekken. Daardoor viel de organisatie van het festival in handen van CODC. Deze culturele organisatie heeft tevergeefs geprobeerd een commissie op te zetten om het festival te organiseren. Eind januari leek er toch een doorbraak te zijn toen duidelijk werd dat studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hun stage-uren mochten inzetten om Stukafest te organiseren. ‘Het inschakelen van externe krachten was ons laatste redmiddel. Helaas waren er uiteindelijk geen geïnteresseerde studenten waardoor Stukafest niet door kan gaan’, vertelt Igor Delen, voorzitter van CODC. 

Reactie

Het afblazen van Stukafest is een flinke domper voor de studentencultuur dat het dit jaar ook zonder bandfestival Kaf & Koren moet doen. Beide evenementen bieden een podium aan beginnende artiesten en zijn een belangrijke plek om ervaring op te doen, zo legde Delen eerder uit. De voorzitter noemt het dan ook ‘jammer’ dat de evenementen dit jaar niet doorgaan. 

Hoe verder?

Er komt dit jaar geen evenement in de plaats van Stukafest. Wel wordt gekeken of het budget voor het festival voor andere programmering kan worden ingezet of om andere evenementen op te schalen. 

Om het waarschijnlijker te maken dat Stukafest en Kaf & Koren in het vervolg wel doorgaan, gaat CODC voor volgend jaar op zoek naar een externe programmeur. ‘Deze programmeur zal zich samen met een commissie of stagiaires richten op externe samenwerkingen zoals Stukafest’, aldus Delen. Naast een externe programmeur zal ook een campusprogrammeur worden aangesteld die zich ontfermt over de programmering in Theaterzaal C en het Cultuurcafé. Deze programmeur moet het mogelijk maken dat minstens een keer per week een cultureel evenement plaatsvindt op de campus. Dat is dit jaar niet gelukt wegens een tekort aan actieve studenten in de programmeringscommissie van CODC. De culturele organisatie is momenteel bezig met de werving voor deze nieuwe programmeringsrollen en het volgende bestuur. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen