Home Artikelen The Skylounge is the Limit: Nederlands Studenten Kampioenschap Trappenloop morgen in het Erasmus

The Skylounge is the Limit: Nederlands Studenten Kampioenschap Trappenloop morgen in het Erasmus

Morgen wordt het Nederlands Studenten Kampioenschap Trappenloop georganiseerd in het Erasmusgebouw. Tijdens het kampioenschap zullen zowel fanatieke atletiekers als vrijetijds renners strijden om de winst. 

Ondanks de bordjes ‘neem de trap, blijf fit’ pakt menig student de lift al als die een college op de derde verdieping heeft. Toch nemen sommigen de tekst wel serieus. Zo ook de Nijmeegse Studenten Atletiek Vereniging ‘t Haasje. Aankomende vrijdag organiseert de vereniging het zestiende Nederlandse Studenten Kampioenschap Trappenloop in het twintig verdiepingen rijke Erasmus gebouw. 

Medeorganisator Daniëlle Smit (21 jaar, Pedagogische Wetenschap en Primair Onderwijs) vertelt deelnemers mee kunnen doen aan vier categorieën: de twintig verdiepingen, de tien verdiepingen, de estafette en de beerchase. ‘Bij de estafette wissel je af om de vijf verdiepingen.’ Lachend voegt ze daar aan toe: ‘de beerchase is hetzelfde maar voor je daar aan begint moet je een biertje adten.

Aan de competitie doen zo’n 170 deelnemers mee. Zo zijn alle studenten atletiekverenigingen uit Nederland aanwezig. Smit vertelt dat die vaak erg fanatiek zijn.  Om massale valpartijen te voorkomen starten de deelnemers daarom met tussenpozen van zo’n dertig seconden. De tijd wordt bijgehouden met chips die de deelnemers aan hun schoenen dragen. De uitslagen worden getoond op een bord dat in de hal van het Erasmus hangt.  Smit: ‘De fanatiekelingen staan daar eerst te stretchen en later gespannen naar het bord te kijken, dat is een heel erg grappig gezicht. Er doen echter niet alleen super fitte fanatieke studenten mee, aldus Smit. ‘Ieder jaar sluit er een man van 66 aan die het gewoon heel erg leuk vindt.’

De inschrijving voor dit jaar is gesloten maar je kan nog wel aanmoedigen in het trappenhuis. De competitie start op vrijdag 8 december om 6 uur. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen