Home Artikelen Vanaf 2022 feest na afronden eerste studiejaar

Vanaf 2022 feest na afronden eerste studiejaar

Per 2022 wordt het afronden van het eerste studiejaar gevierd met een feestelijk evenement op de campus van de Radboud Universiteit (RU). Dat kondigde het college van bestuur deze week aan.


Studenten die vanaf het huidige collegejaar in hun eerste twee studiejaren hun eerste zestig EC behalen, kunnen vanaf het najaar van 2022 een feestelijk dagprogramma volgen op de campus. Ze mogen hierbij twee gasten meenemen. Volgens universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen moet er nog aan de concrete invulling worden gewerkt, maar het is al duidelijk dat het programma zowel universiteitsbrede als opleidingsspecifieke onderdelen zal kennen. Op Radboudnet wordt een campustour als mogelijke activiteit genoemd. De universiteit maakt jaarlijks tachtigduizend euro vrij voor de viering.

Waardering

In 2018 besloot het universiteitsbestuur om de propedeuse als diploma na het eerste jaar af te schaffen. Met de geplande feestelijke activiteit wil de RU in een nieuwe vorm blijk geven van waardering en betrokkenheid voor studenten die hun eerste zestig EC behalen. Ook moet de feestdag bijdragen aan het motiveren van studenten voor de rest van hun studie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen