Home Artikelen Verlenging afwezigheid Paul Bakker

Verlenging afwezigheid Paul Bakker

door Julia Meilink and Jochem Bodewes

Vandaag maakte de Faculteit der Theologie, Religiewetenschappen en Religiewetenschappen (FFTR) bekend dat Paul Bakker ook het komende academische jaar afwezig blijft op de universiteit. In september werd bekend dat de hoogleraar zich schuldig had gemaakt aan ongepast handelen, waarna hij eigenlijk een halfjaar weg moest blijven.  


Die maatregel is nu dus met anderhalf jaar verlengd. Waar Bakker in eerste instantie in feburari 2021 alweer op de universiteit zou verschijnen, wordt dat nu pas na het studiejaar 2021-2022. Volgens Christoph Lüthy, decaan van de FFTR, is deze maatregel vooral vanuit praktische overwegingen vandaag aangekondigd: ‘We zijn in gesprek gebleven met het college van bestuur, de medezeggenschap en de betrokkenen over passende afspraken. Omdat het nieuwe semester begint, kondigen we nu aan dat Bakker nog even weg zal blijven.’ Waarom een langere afwezigheid van de hoogleraar passender zou zijn, blijft onduidelijk. 

Bakker werd in september voor een halfjaar van de universiteit geweerd, nadat in een onderzoek naar sociale veiligheid duidelijk was geworden dat hij zich schuldig had gemaakt aan ‘ongepast handelen’. In oktober bleek na een vervolgonderzoek dat er in de afgelopen jaren veelvuldig sprake is geweest van sociale onveiligheid aan de faculteit. 

Het is nog onbekend hoe de zaak na collegejaar 2021-2022 verder verloopt. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen