Home Artikelen Voor het eerst Paarse Vrijdag georganiseerd op de Radboud

Voor het eerst Paarse Vrijdag georganiseerd op de Radboud

door Lies Heijs

Dit jaar deed de Radboud Universiteit (RU) voor het eerst grootschalig mee aan Paarse Vrijdag. De dag werd georganiseerd door de net opgerichte Gender and Sexuality Alliance. ‘We willen queer personen laten zien dat ze niet alleen zijn’

Dit jaar werd er op 8 december voor het eerst een Paarse Vrijdag georganiseerd op de Radboud Universiteit. Op Paarse Vrijdag worden scholieren, studenten en medewerkers opgeroepen om solidariteit met LHBTQIA+’ers te tonen door de kleur paars te dragen. Op de RU werd de dag georganiseerd door de net opgerichte Gender and Sexuality Alliance (GSA).

Op deze grijze vrijdag hingen de regenboogvlaggen overal op de campus uit. Dat het niet alleen grijs maar ook paars was, werd duidelijk in de Refter. Daar stond een Queer-marktje met onder andere kraampjes van COC regio Nijmegen, Dekker van de Vegt, Dito en de GSA.

Achter het kraampje van de GSA stond Ricardo (25, master Literatuur en Samenleving). Ricardo is een van de organisatoren van de dag en mede-oprichter van de GSA en vertelde: ‘Er zijn eerder wel Paarse Vrijdag  pogingen gedaan maar die kwamen nooit echt van de grond. Dit is het eerste evenement dat de GSA heeft georganiseerd en ik ben echt  heel erg tevreden met het resultaat.’ Die voegt daar aan toe dat die hoopt dat Paarse Vrijdag er voor zorgt dat LHBTQIA+ studenten en medewerkers zien dat ze niet alleen zijn.

Als het aan die ligt is dit niet het laatste dat de GSA organiseert. De organisatie heeft een whatsappgroep en wil in de toekomst maandelijks afspreken. ‘Zo kunnen we een community gaan vormen van queer-studenten en -docenten. Zo kunnen we ervaringen uitwisselen en kunnen mensen voelen en zien dat ze niet alleen zijn.  Daar draagt vandaag ook aan bij.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen