Home Artikelen Voorstel nieuwe straatnaamgeving RU aangenomen

Voorstel nieuwe straatnaamgeving RU aangenomen

door Claire Vaessen

Het Gerard Leckiepad, het Radboudplein en het Roos en Boukjepad: deze namen prijken binnenkort op nieuwe straatbordjes op het terrein van de Radboud Universiteit (RU). Bij de besluitronde van de gemeenteraad is het voorstel omtrent de namen van de nieuwe paden namelijk aangenomen.

Je kunt op de campus niet meer rondlopen op naamloze paden: gisteravond heeft de RU nieuwe straatnamen gekregen. Het betreffende voorstel is namelijk goedgekeurd tijdens de besluitronde van de gemeenteraad. Namen van straten die niet meer bestaan door het verbouwen van het terrein van de RU, zijn daarnaast ingetrokken. Binnenkort komen er nieuwe straatnaambordjes om de namen aan te duiden. 

De nieuwe paden zijn niet vernoemd naar geleerden, zoals bij oude paden op de RU wel het geval is, maar naar oud-studenten. ‘Zonder studenten is er geen universiteit en dat willen we ook uitdragen’, zegt Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU. ‘We hebben daarnaast gekozen voor diversiteit, want daar hechten we veel waarde aan.’ Zo worden er paden vernoemd naar de eerste promovendus van de RU en naar twee studenten die omkwamen tijdens een studiereis. Gerritsen: ‘Het zijn mensen met een verhaal. Er komen mogelijk QR-codes op de straatnaambordjes, zodat je die verhalen ook kan lezen.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen