Home Artikelen Woonprotest op Plein 44: ‘We laten solidariteit zien’

Woonprotest op Plein 44: ‘We laten solidariteit zien’

Gistermiddag stond Plein 44 in het centrum vol met demonstranten. Met borden en kreten lieten ze horen dat ze last hebben van de wooncrisis. ‘Wonen is een recht’ en ‘Huizen zijn voor mensen niet voor de winst’ werd over het plein geschreeuwd. 

Op Plein 44 protesteerden zondag vijfhonderd tot zeshonderd man tegen de stijgende huurprijzen. ‘Van tevoren hadden we ook honderden mensen verwacht’, vertelt Olga Nijhof, voorzitter van DWARS Gelderland. ‘Het mooie was dat er zoveel verschillende leeftijden waren. Ik heb kleine kinderen in buggy’s gezien, maar ook ouderen en alles ertussenin’, zegt ze. Volgens de voorzitter toont dit de grote van het probleem aan. ‘De wooncrisis is vervelend voor iedereen’, stelt Nijhof. 

De straat op

De voorzitter verwacht dat mensen om twee redenen de straat op gaan. ‘Ten eerste denk ik dat mensen nu ook wel doorhebben dat de huurprijzen echt de pan uit rijzen. Het is tijd om aan de noodrem te trekken’, laat ze weten. Toch denkt Nijhof niet dat mensen boos zijn, maar protesteren om solidariteit te laten zien aan elkaar, wat een tweede reden is om de straat op te gaan. ‘Iedereen zit in hetzelfde schuitje’, geeft ze aan. 

Nasleep

Het blijft niet alleen bij het protest zelf, zo zegt de voorzitter. ‘Het protest van gisteren is georganiseerd door een hele brede coalitie bestaande uit politieke partijen, vakbonden en actiegroepen. We zullen met elkaar in gesprek gaan en ideeën uitwisselen’, aldus Nijhof. Daarnaast hoopt de voorzitter dat nog vele steden na Nijmegen hun stem zullen laten horen in een protest. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen