Home CultuurANS eet ANS eet: De Dromaai

ANS eet: De Dromaai

door Myrte Nowee

Van vreetschuur tot sterrenrestaurant: in deze rubriek verkent ANS Nijmeegse restaurants. Bieden ze culinaire hoogstandjes of zou je geld toe moeten krijgen? Deze editie: De Dromaai

Met groene, gele en oranje letters kleurt het studentikoze eetcafé De Dromaai Plein 44. Het is de plek bij uitstek om snel een lekkere lunch te halen met een humoristisch randje. Wanneer je niet bekend bent met de woordgrap in de naam van het eetcafé, word je dat bij het zien van het interieur en de menukaart vrij snel duidelijk. 

Geestige geintjes

Alles in het restaurant is namelijk nét een beetje omgedraaid. Zo is er een afbeelding met ‘wat de schot paft’ (wat de pot schaft), ‘kom ook eens een Nijntje wippen’ (wijntje nippen) en ‘hier balen’ (bier halen). Dan kan je denken: ‘wat flauw al die grapjes’, en om eerlijk te zijn is dat het ook. De Dromaai houdt deze grappen echter zo consequent vol dat zelfs de grootste chagrijn wel een – al dan niet afkeurende – glimlach krijgt bij de gerechten ‘Ik zal’m’ of Hem ennex (ham and eggs). 

Ondanks dat je snel went aan de overdreven hoeveelheid woordspelingen om je heen, is het toch vreemd om met een stalen gezicht een ‘A-Tok-Ado’ te bestellen. De serveerster is daar kennelijk allang overheen. Zonder ook maar in twijfel te trekken dat dat een vrij vreemde naam is voor een gerecht neemt ze de bestelling op en vervolgt ze haar route. 

Rijp en knapperig

Het eetcafé lijkt zich vooral op studenten te richten, die dan ook continu in en uit lopen. Hoewel het vrij druk is, lijdt de sfeer er niet onder. De bediening die vriendelijk maar efficiënt doorwerkt en de etenslift waardoor de gerechten naar beneden worden gebracht, maken dat je als bezoeker niet merkt dat iedereen om je heen ook net een gerecht heeft besteld. Met een gezellig achtergrondmuziekje kletst iedereen terwijl de gerechten boven worden bereid.

Een liftje later komt de bestelling naar beneden. Het broodje met avocado, gerookte kip, roomkaas en sla is geen extreem experimentele combinatie, maar zeker gezien de prijs een luxe, en wat origineler broodje. De waldcornbol is lekker knapperig en de avocado heerlijk rijp. Iets meer roomkaas was geen overbodige luxe geweest maar het geheel smaakt prima. Combineer dat met een zeezout karamel-latte macchiato en je hebt een heerlijke lunch te pakken midden in het centrum. 

De Dromaai is geen plek waar je heel lang zal vertoeven, maar waar je vooral komt om snel een lekkere maaltijd te krijgen. Even bijkletsen, pauzeren van het winkelen of gewoon geen zin om iets te bedenken: het is de ideale plek om als student voor een goede prijs eens wat chiquer te lunchen. 

Eindcijfer: 8

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen