Home CultuurANS eet ANS eet: Funkenstein

ANS eet: Funkenstein

door Pim Dankloff

Wie door de Lange Hezelstraat naar beneden wandelt, komt verscheidene hippe eetcafés tegen. Funkenstein lijkt hierop geen uitzondering te zijn. Ooit begonnen als een bruin café, heeft het nu meer het karakter van een trendy eettent. Desondanks hangt er een erg huiselijke sfeer. Er zijn een divers aantal gasten die hier duidelijk vaker te vinden zijn. Blijkbaar heeft het eetcafé iets om voor terug te komen.


Vreemd genoeg staat er bij binnenkomst geen funkmuziek op maar een lekker blues-plaatje. Wat direct opvalt is het snelle handelen van de ober in combinatie met de verder relaxte sfeer. Hoewel bijna alle tafels bezet zijn, lukt het hem om iedereen tegelijk een goede service te geven. Een uitleg over een bepaalde wijn of een proefglas van een biertje dat je wilt uitproberen: het is allemaal geen probleem. Deze service komt goed van pas aangezien het café een ruim assortiment aan excentrieke bieren en wijnen heeft. Het menu is daarentegen iets minder excentriek, en bestaat hoofdzakelijk uit burgers. Zeker voor vegetariërs en veganisten onder ons is dat dus erg gelimiteerd.

Burgers en borrelen

Na besteld te hebben hoef je niet lang te wachten op je maaltijd: binnen een kwartier staat er een flink bord voor je met daarbij lekkere friet en frisse bietensalade. Het eten is erg smakelijk en goed weg te spoelen met een fris wijntje of een lekker speciaalbiertje van de tap. Na de maaltijd is er nog de mogelijkheid voor een dessert toe, of je kan lekker doorborrelen aan de bar. Toch doet niet iedereen dat. Doordeweeks loopt de kroeg vrij snel leeg na etenstijd, blijkbaar komen de meeste gasten nu toch vooral voor het eten. 

Funkenstein heeft kennelijk weinig te maken met funk of Frankenstein, maar draait vooral om een prima service, lekker eten en gezellige sfeer. Het is zeker een aanrader voor een speciale gelegenheid of om gewoon eens lekker uit eten te gaan in het centrum van Nijmegen.

Eindcijfer: 8.0    

Rectificatie: Funkenstein blijkt van alle burgers ook een vega-variant aan te bieden. De auteur past het cijfer dan ook aan naar een 8,5!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen