Home CultuurANS eet ANS eet: Koffiebar KOEN

ANS eet: Koffiebar KOEN

door Jochem Bodewes

Terwijl de meeste Nijmeegse horecagelegenheden ‘s ochtends nog zijn gesloten, is Koffiebar KOEN aan de Daalseweg op het ochtenduur al open. Het kleine eettentje is elke dag van 9 tot 5 geopend om klanten een ontbijtje, lunch of koffietje voor te schotelen. Gasten kunnen buiten aan de drukke Daalseweg plaatsnemen of binnen in het barretje zitten. Door de huiselijke sfeer voelt het binnen bijna aan als thuiszitten.  


Er staan bordspelletjes in de kast, de ruimte hangt vol met kamerplanten en er staat zelfs een vissenkom met goudvissen: eigenlijk is er amper verschil tussen een woonkamer en de koffiebar. De feelgood plaatjes van Coldplay die door de stereo schallen maken de sfeer extra comfortabel. De paar gasten die er zitten maken rond een uurtje of halftien met een koffietje in de hand en de laptop op tafel een relaxed begin aan hun werkdag. Voor deze koffie heeft KOEN drie verschillende soorten bonen in huis. Zo valt er voor iedereen wat te proberen. De bediende geeft echter ook op de saaie bestelling van ‘gewoon een koffietje’ gehoor, waarna er een bakkie pleur met koekje wordt geserveerd. De bar biedt echter meer dan koffie aan. Er is een rijk aanbod aan ontbijt- en lunchopties: van croissantjes tot aan een broodje geitenkaas of gerookte zalm. Voor bij de koffie zijn er diverse cakes en taarten te bestellen.

‘De reepjes frisse zure appel contrasteren mooi met het zoete brood.’

Wentelteefje

Het ontbijt dat de serveerder tien minuten na de bestelling opdient is een echte Hollandse klassieker: het wentelteefje. KOEN heeft met wat vers fruit en marble syrup wel een eigen draai gegeven aan dit zoete broodje. De reepjes frisse zure appel contrasteren mooi met het zoete brood, waar de siroop en de kaneel op zit.

Ook qua structuur zorgt de knapperige appel voor een fijne tegenstelling met het brood, dat lekker zacht is. Verder is het wentelteefje aangevuld met een wat flauwe banaan, opwekkende zure besjes en mierzoete frambozensuiker. Voor €6,50 heb je met dit wentelteefje een redelijk vullend ontbijt vol uiteenlopende aroma’s. Hetzelfde wentelteefje is voor €11,00 met de omvang van twee sneetjes te bestellen. De prijzen zijn daarmee aan de hoge kant, al staat daar wel kwaliteit tegenover.

Eindoordeel

Voor een speciaal ontbijtje ben je bij KOEN aan het juiste adres. Het geld dar je hiervoor neerlegt is in verhouding met de kwaliteit een redelijke prijs. De huiselijke sfeer die in de bar hangt zorgt ervoor dat je er met een comfortabel en relaxed gevoel weer uitloopt. Na hier te hebben ontbeten, ben je klaar om de dag alleen maar mooier te maken.

Eindcijfer: 8,5.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen