Home CultuurANS eet ANS eet: Mi Barrio

ANS eet: Mi Barrio

door Jacobien Morren

In de Indische Buurt, vlak achter de voor menig student welbekende kroeg Sint Anneke, vind je de woonkamer van Mi Barrio. Mi Barrio vertaalt zich in het Nederlands naar ‘Mijn Buurt’ en bekroont zich daarmee, terecht, tot de hotspot van de wijk. Ieder gezelschap is er van harte welkom om tot rust te komen en te genieten van de wereldse gerechten en verscheidenheid aan drankjes die het restaurant te bieden heeft.


Bij aankomst in het industriële pand is het redelijk druk. Niet gek, want de lounge muziek en het zonnetje dat naar binnen schijnt geven je een heerlijk lentegevoel. Direct naast de ingang kun je in de vintage zithoek met een klein gezelschap neerploffen om te borrelen, te lezen of te werken. Omdat deze zithoek redelijk afgesloten is van de restaurantruimte is werken er geen enkel probleem. Dat is dan ook gelijk één van de pluspunten van Mi Barrio, ze weten een ruimte zo in te richten dat het ondanks de grootte toch knus en functioneel blijft.

Recht tegenover de entree bevindt zich een uitgestrekte open keuken, die tevens als bar fungeert. De met gele tegels bedekte  achterwand voegt wat benodigde kleur toe aan de verder niet zo kleurrijke ruimte. Onder de grote hangende paellapannen staan de koks maaltijden te bereiden. “Tegen geen enkel risico verzekerd”, is in oud schrift boven de keuken te lezen. Dat belooft wat.

El menu

Mi Barrio is van origine een tapasrestaurant, maar besloot na verloop van tijd de menukaart uit te breiden met wereldse gerechten. Nu bieden zowel de menukaart als de drankenkaart veel mogelijkheden. Aan wijn en speciaalbieren is ook geen gebrek. Voor studenten die aan het eind van de ochtend hun bed uit rollen na een avondje feesten staat vanaf 10.30 de ‘brakke plank’ klaar. Deze bestaat uit een spaanse tosti, een gebakken ei en een aardappelsalade. Ook voor wie liever pas ‘s middags ontbijt is er genoeg keuze, want gerechten van de ontbijt- en lunchkaart zijn namelijk tot 16.30 te bestellen.

Vanaf 14.00 zijn ook de gerechten van de dinerkaart beschikbaar. De dinerkaart bestaat uit 21 tapas en de vijf klassiekers van Mi Barrio: paella, pasta, burger, vegaburger en poké bowl. Een groot deel van de gerechten op de kaart is vleesvrij, dus er is voor ieder wat wils!

Volle buik

De dames in de bediening zijn vriendelijk, maar kort van stof. Veel verder dan “ga lekker zitten” en “hebben jullie een keuze gemaakt?” gaat het gesprek niet. Na het doorgeven van de bestelling duurt het niet lang voor ze twee mooi opgemaakte gerechten op tafel zetten. De geroosterde paprika wordt geserveerd op twee donkerbruine toasts met geitenkaas spread, basilicum en een beetje rucola. De kippendij ‘Asian style’ van het broodje pulled chicken ligt op een witte payesita met frisse slamelange en tomaatjes. Beide broodjes zijn rijkelijk belegd en vullen daardoor genoeg als lunchgerecht.

De geroosterde paprika wint het van de pulled chicken, zowel wat originaliteit als wat smaak betreft. Met name de zachte geitenkaas spread met basilicum maakt dit crunchy broodje iets om voor terug te komen. Voor een lunch ben je gemiddeld ongeveer een tientje kwijt en dat is het het zeker waard.

Mi Barrio mag zichzelf dé woonkamer van de Indische Buurt noemen. Je kunt er urenlang met je vrienden, familie of je buurvrouw genieten van drankjes of een van de gerechten in een ongedwongen omgeving. Kies er een keer voor om niet naar het centrum te gaan en neem een kijkje in “mijn buurt”: Mi Barrio.

Eindcijfer: 8,5

Dit artikel werd vóór de coronacrisis geschreven.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen