Home CultuurANS eet ANS eet: De Pizzabakkers

ANS eet: De Pizzabakkers

door Redactie

Van vreetschuur tot sterrenrestaurant: in deze rubriek verkent ANS Nijmeegse restaurants. Bieden ze culinaire hoogstandjes of zou je geld toe moeten krijgen? Deze editie: De Pizzabakkers.


Tekst: Noah Kleijne

Schuin tegenover Museum het Valkhof bevindt zich een grote concentratie aan hippe restaurantjes waar jong en oud Nijmegen maar al te graag komt dineren. De Pizzabakkers is een van de smaakmakers in dit straatje. Het restaurant werd in 2009 door vier vrienden begonnen aan de Amsterdamse Haarlemmerdijk en is inmiddels ook toegankelijk voor de Nijmegenaren. In 2014 werd de Nijmeegse locatie aan de franchise toegevoegd, een behoorlijke opgave voor de restaurantleiding, vooral vanwege de concurrentie van onder andere Pinoccio, Romagna en Donatello’s. 

Minimalistisch maar toegankelijk
Zoals de no-nonsense naam al enigszins doet vermoeden is De Pizzabakkers een enorm minimalistisch restaurant. Op de menukaart staat een lijst van een tiental pizza’s, vijf soorten antipasti en zes desserts. Een fijne afwisseling van de enorme lijsten gerechten, voorgerechten en salades die je vandaag de dag maar al te vaak voor je neus geworpen krijgt. Bij de Pizzabakkers willen ze de traditie van akelig lastige keuzes doorbreken: je ziet in één oogopslag uit welke gerechten je kunt kiezen. Lekker toegankelijk dus. Dezelfde toegankelijkheid geldt ook voor de inrichting van De Pizzabakkers. Potten met Italiaanse kruiden, flessen tomatensaus en zakken pasta verfraaien het decor van de knusse tent. Het is net alsof je lid bent van een grote Italiaanse familie. Ook de open keuken draagt bij aan het knusse en verwelkomende gevoel van De Pizzabakkers. Je kunt de koks letterlijk de pizza’s boven hun hoofden zien draaien. Nu maar hopen dat de pizza’s ook lekker smaken, dat is tenslotte waar het allemaal om draait.

We zitten hier al een tijdje…
pizza 2 350xNa al even gezeteld te zijn begin je langzaam honger te krijgen. Mede omdat de warme pizzageur vanuit de houtovens de restaurantzaal binnenwaait. Je wacht een tijdje totdat een enigszins warrige studentenober zich bij je tafeltje meldt. Bij het bestellen van de drankjes kom je voor een verassing te staan. Cola staat niet op de menukaart, daarom raadt de ober je Italiaanse frisdrank of een cava aan. Prima, wat gaat er tenslotte boven de authentieke Italiaanse ervaring. Bij het bestellen van een pizza valt je keuze op een Pizza Da Noi à €13,25 met een topping van paprikaroomsaus, mozzarella, gepofte paprika en rul gebakken Italiaanse saucijsjes. Veelbelovend, die rijk gevulde pizza kan niet vroeg genoeg komen! Helaas blijkt niets minder waar: om Davina Michelle maar even te quoten: ‘het duurt te lang’. De koks doen alles op een Italiaans gemakje en de studentenobers kijken in het rond zonder iets in de gaten te hebben. Wanneer je dan na lang wachten op je bord kijkt kom je ook nog eens bedrogen uit: dit is geen rijk gevulde pizza! Integendeel, het is een dun stuk deeg met een dikke onsmakelijke laag parikaroomsaus. Waar zijn bovendien die beloofde toppings gebleven? Geloof me, je bent beter uit wanneer je via je Knaekpaskorting een pizza calzone bij de lokale prijsleider opvreet. De ‘Italiaanse frisdrank’ valt ook behoorlijk tegen. Het is gewoon Pellegrino alla sinas, maak mij niet wijs dat je dat niet bij de lokale super kan krijgen.

Eindoordeel
Nijmegen is rijk aan pizzamakers, daarom moet je je als Italiaans pizzarestaurant onderscheiden. Dat doet De Pizzabakkers niet. Ondanks de gezellige inrichting en de heerlijke authentieke sfeer, voldoet het niet aan de verwachte prijs-kwaliteit verhouding. Het eten is te simpel en de wachttijd veel te lang. Alle wegen mogen naar het Italiaanse Rome leiden, maar ze leiden mij niet meer naar de ‘Italiaanse’ Pizzabakkers.

Cijfer: 5

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen