Home ANS ANS Luistert: Office Ladies – ★★★

ANS Luistert: Office Ladies – ★★★

Hoewel sommige eerstejaars nog niet waren geboren toen het eerste seizoen van comedyserie The Office US op de buis verscheen, is de serie nog altijd populair onder jongeren. In Office Ladies lopen zelfbenoemde BFF’s en office-actrices Jenna Fischer (Pam) en Angela Kinsey (Angela) week na week alle 152 afleveringen na om nieuwe en oude fans te voorzien van achtergrondinformatie en wetenswaardigheden over de serie. 

Vanwege de aanhoudende en groeiende populariteit van The Office besloten Fischer en Kinsey, beste vriendinnen sinds hun tijd in de serie, dat het tijd was om hun trouwe fans een kijkje te geven achter de schermen. Met ‘exclusive behind-the-scene stories that only two people who were there, can tell you’ vertellen de dames volgens vast stramien aan de luisteraar over feitjes (Jenna’s fast-facts!), draailocaties (location-breakdown!) en details in de aflevering die de onoplettende kijker zou missen (background-catch!). Ondertussen dwalen de actrices graag af naar andere, persoonlijke en willekeurige, onderwerpen. Wie in is voor een mix van eindeloos gekeuvel en office-openbaringen is bij de Office Ladies aan het juiste adres. 

Feest der Herkenning 

Menig aflevering is voor de luisteraar een feest der herkenning. De actrices zijn namelijk niet de enige leden van de office-familie die graag terugblikken op, of zich vastklampen aan, hun dagen in de serie. Creed Bratton (Creed) schreef de intro van de podcast en Kate Flannery (Meredith) en Rainn Wilson (Dwight) laten zich regelmatig horen in de podcast. Daarnaast komen verschillende regisseurs, setdressers en gastacteurs langs. Ook de crème de la crème van voormalig office-acteurs laat niet verstek gaan. Zo worden bijvoorbeeld Steve Carell (Michael) en John Krasinski (Jim) meermaals opgetrommeld om over hun persoonlijke ervaringen in de serie te vertellen. Vooral bij podcasts over gedenkwaardige en tot cultstatus verheven afleveringen zoals diner party is dit een echte toevoeging. Voor trouwe fans is het daarnaast hét bewijs dat de cast in het echt minstens zo hecht is als op tv. 

Wetenswaardigheden

Voor iedereen die The Office bingewatcht, dan wel in normaal tempo gekeken heeft, is het boeiend om op de informele wijze van Kinsey en Fischer achter wetenswaardigheden over de serie te komen. Middels een ietwat gekunsteld, maar desalniettemin boeiend gesprek vertellen de ladies aan elkaar wat ze nu weer te weten zijn gekomen over een printer op de achtergrond. Via kijkersvragen komen de luisteraars erachter waar een aflevering is opgenomen, welke scènes geïmproviseerd zijn en hoe een bepaalde verhaallijn tot stand is gekomen. Blunders, ongelukken en geniale vondsten (‘Steve is a genius!’) passeren de revue. Leuk voor als je de volgende keer die aflevering kijkt, maar daarnaast ook een buitengewoon interessant inkijkje in hoe een tv-show tot stand komt. 

Dames van middelbare leeftijd 

Wie verwacht dat Office Ladies daadwerkelijk alleen over de kantoorserie gaat, komt bedrogen uit. Zo nu en dan kondigt een van de dames aan: ‘Lady, I did a deep-dive’. Dit houdt in dat de luisteraar getrakteerd wordt op een uitstapje naar een willekeurig onderwerp dat helemaal wordt uitgeplozen. Handig voor wie altijd al meer had willen weten over Amerikaanse bakkerijketens, stropdasknopen en kookboekrecensenten, maar niet per se de achter-de-schermen-verhalen die je beloofd waren. Dit kan soms langdradig werken. 

Naast ongevraagde deep-dives moet de luisteraar er rekening mee houden dat twee dames van middelbare leeftijd aan het woord zijn. Hun grapjes zijn meestal grappig of tenminste koddig, maar af en toe vliegen de geveinsd spontane ‘Ladies’, ‘Angela’s digital clutter’-muziekjes (Kinsey gooit nooit mails weg) en Fischers schrille schreeuwtjes je dermate om de oren, dat zelf de allerloyaalste fans een lichte mate van cringe zullen bespeuren.

Al met al is de nog niet voltooide podcastreeks een aanrader voor The Office fans. Alhoewel Fischer en Kinsey zich soms niet helemaal aan de insteek van hun eigen podcast houden, valt er genoeg te leren voor iedereen die de collega’s uit Scranton in hun hart heeft gesloten. Of je de serie nu een of vijftien keer gekeken hebt: het is de moeite waard om de deep-dives te doorstaan voor interessante trivia. Door de vriendelijkheid en het enthousiasme van de actrices kan de luisteraar die sowieso al fan was van hun personages de ietwat melige en oudbakken humor voor lief nemen, en misschien zelfs waarderen. Wie The Office geen warm hart toe draagt kan de podcast beter vermijden . De fast-facts van de ladies zullen niet genoeg zijn om sceptici over de streep te trekken. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen