Home CultuurCultuurnieuws Cultuurtip april

Cultuurtip april

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand maart door Myrte van Hilten. Myrte is student Engelse Taal en Cultuur.

Groene Week
Kunnen studenten (of, specifieker: hun miserabele budget…) en duurzaamheid ooit hand in hand gaan? Maar natuurlijk! Cultuur op de Campus, CHECK en AKKUduurzaam bewijzen dit bij de Groene Week: een themaweek over duurzaamheid en een leefbare wereld. Tijdens de Groene Week is er iedere dag een duurzaam cafe waar je biologisch speciaalbier, verse kruidenthee en veganistische taartjes kan scoren. Verder is er onder andere een duurzaam diner door WAUD (vier gangen voor acht euro!), kleinkunst van Lieve Bertha, muziek van The World of Dust en zijn er heel veel toffe workshops!

Datum: 18-22 april
Tijd: Iedere dag van 16:00-22:00u
Locatie: Tuin Studentenkerk
Entree: Gratis (sommige activiteiten een kleine bijdrage)

Expo Extravaganza
Over studenten en een miserabel budget gesproken… Wie had ooit gedacht dat studenten échte kunst konden kopen!? Het is toch echt zo: namelijk bij de kunstveiling Expo Extravaganza. De laatste jaren hebben de studenten van Cultuur op de Campus met veel liefde exposities ingericht over de hele campus. De kunstenaars achter deze werken zijn zo vrijgevig om een werk te doneren voor de kunstveiling. Wat een geluk: dat betekent dus dat jij voor een mooie studentenprijs een écht kunstwerk kunt bemachtigen. Op de dag waarop je je stufi krijgt kun je dus meteen naar de Skylounge komen en je bod uitbrengen!

Datum: 25 april
Tijd: 19:00u
Locatie: Skylounge (20e verdieping Erasmusgebouw)
Entree: gratis

Démira
Niemand minder dan Démira, bekend van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, komt naar het CultuurCafé! Deze jonge, hypergetalenteerde zangeres is aanstormend talent in Nederland. Eerder verzorgde ze al het voorprogramma bij Maria Mena, John Newman en Boy & Bear en deze maand speelt ze meerdere shows met King Charles. Haar krachtige popmuziek kenmerkt zich door poëtische teksten en invloeden van folk en elektronica. Haar optreden op 26 april is deel van haar EP release tour voor haar nieuwe plaat White Ravens. Ook leuk: het is helemaal gratis!

Datum: 26 april
Tijd: 20:30u
Locatie: CultuurCafé
Entree: gratis

1.   

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen