Home CultuurCultuurnieuws Cultuurtip december-januari

Cultuurtip december-januari

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand december en januari door Myrte van Hilten. Mythe is student Engelse Taal en Cultuur.

ZUIVERE KOFFIE | Lady Dandelion
Vorig jaar hebben Cultuur op de Campus en Bibliotheek Gelderland Zuid de handen in elkaar geslagen en uit de mouwen gestoken. Dit leidde tot ZUIVERE KOFFIE, een programma waarin muziek en literatuur bij elkaar komen onder het genot van een heerlijke bak koffie. Dit jaar, namelijk op 3 december, is ZUIVERE KOFFIE terug! We trappen af met het uit zangeres Kirsten Berkx en violist Sietse van Gorkom bestaande duo Lady Dandelion. Samen vormen zij het Nederlandse antwoord op de triphop van onder andere Portishead en Massive Attack. Met een verzameling liedjes over hoop, liefde en eenzaamheid en de onthulling van hun literaire voorkeur, gaan ze je een geweldige avond bezorgen.

Datum: 3 december
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Bibliotheek Gelderlandzuid, Mariënburg 29
Entree: gratis

Mountain States
Mountain States gaat je trakteren op dromerige melodieën! Dit viertal uit Nijmegen bracht hun tweede EP, Kairos, uit in 2015. Hun eerst single, ‘El Sombrero’, werd nationaal én internationaal bekend. In 2014 traden ze op bij het Valkhof festival en de muziekbloggers van Kicking the Habit spraken lovende woorden over hun eerst EP. De muziek van Mountain States heeft abstracte vocalen en melodieën en kan vergeleken worden met bands als Real Estate en Wild Nothing. Dit wil je niet missen!

Datum: 19 januari
Tijd: 20:30 uur
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis

Basquiat | met Kunstof
Jean-Michel Basquiat, ook bekend onder zijn pseudoniem SAMO©, was een Amerikaanse kunstenaar uit New York. In de film door Julian Schnabel, zelf een regisseur en schilder, wordt het leven van Basquiat getoond van zwerversbestaan tot succesvolle kunstenaar. Met een indrukwekkende cast, waaronder David Bowie en Andy Warhol, geeft de film een interessante kijk in het leven van de kunstenaar. Voor de film is er een workshop, georganiseerd in samenwerking met Kunstof. Kom je artistieke skills tonen en geniet van deze geweldige film!

Datum: 27 januari
Tijd: 19:00 uur
Locatie: CC3, Collegezalencomplex, Mercatorpad 1
Entree: €1.50

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen