Home CultuurCultuurnieuws Cultuurtip februari

Cultuurtip februari

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand februari door Myrte van Hilten. Myrte is student Engelse Taal en Cultuur.

Stukafest 2016
Eindelijk is het zo ver: het geroemde Stukafest komt er weer aan! Ook deze keer worden twintig studentenkamers omgetoverd tot podia voor muziek, theater, dans, literatuur, cabaret en nog veel meer! Na afloop kan er volop worden gedanst op het eindfeest in de Lindenberg. Met trots presenteren wij jullie een met veel zorg en liefde geselecteerd programma: van bluesrocktrio’s en singer-songwriters via stand-up comedians, literaire duizendpoten, kleinkunstprogramma’s en multitalenten tot dansgroepen en filmmakers. Daar zit voor iedereen iets tussen! Denk aan A Balladeer, Lady Dandelion, Henk van Straten en nog véél meer. Laat je verrassen in de knusse studentenkamers tussen bierkratten, kaarsjes en leuke mensen. Stippel je persoonlijke route uit en bemachtig snel die kaartjes! Dit jaar kun je je tickets online kopen, op het kantoor van Cultuur op de Campus of tijdens een van de verkoopmomenten op de Campus.

Datum: 2 februari
Tijd: 12:30u openingsact, 20:30u festival, 22:30u eindfeest
Locatie: openingsact in CultuurCafé, festival in studentenkamers in Nijmegen, eindfeest in de Lindenberg.
Entree: € 13,50 (Stukafest), € 15,00 (Stukafest incl. eindfeest), € 3,00 (alleen eindfeest)

University Unplugged
15 februari 2016 is het weer de hoogste tijd: Cultuur op de Campus presenteert University Unplugged! Hét open podium van de Radboud Universiteit waar alle podiumkunsten welkom zijn. Voor deze editie is de Studentenkerk ingeruild voor een ander hoogtepunt van onze campus: de skylounge op de 20e verdieping van het Erasmusgebouw. Hier zullen je medestudenten je op grotere hoogten brengen met hun cabarettalent, muzikale skills, dichtkunst of danskwaliteiten.

Datum: 15 februari
Tijd: 19:30u
Locatie: Skylounge, 20e verdieping Erasmusgebouw, Erasmusplein 1
Entree: gratis

Cobain: Montage of Heck | met singer-songwriter Sophie Reekers
‘I’d rather be hated for who I am, than loved for who I am not.’ Een bekende quote van Nirvana frontman Kurt Cobain, wiens leven is vastgelegd in de biografische documentaire Montage of Heck. Voor de eerste keer kregen filmmakers toegang tot de persoonlijke archieven van Cobain en zijn familie en kregen zij de kans om nooit eerder vertoond materiaal te laten zien. De filmavond wordt ingeleid door live muziek van Sophie Reekers, die Nirvana covers gaat spelen en nummers ten gehore gaat brengen die zij speciaal voor deze avond over Cobain heeft geschreven. Dus kom, kijk, en luister naar deze geweldige documentaire!

Datum: 24 februari
Tijd: 19:30u
Locatie: CC3, Collegezalencomplex, Mercatorpad 1
Entree: €1,50

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen