Home CultuurCultuurnieuws Cultuurtip maart

Cultuurtip maart

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand maart door Myrte van Hilten. Myrte is student Engelse Taal en Cultuur.

Voorrondes Kaf en Koren
studentenbandcompetitie van Nijmegen is terug! In maart strijden 9 bands om de felbegeerde finaleplaatsen. Op 1 maart nemen Home for Supper, Mother Bass en Mooksha het tegen elkaar op. De week daarna is het de beurt aan The Super Soakers, Foxlane en Cymbaline en op 15 maart spelen Of Stone and Fire, You Should Get to Know Us en Garden State. De drie beste bands spelen op 31 mei in de finale in Merleyn. Kom je jouw favoriete band(s) aanmoedigen bij de voorrondes? Luister vast wat nummers op onze site! En wil jij als eerste weten wie zich hebben geplaatst voor de finale? Wees er bij op 15 maart, want dan velt de vakjury haar oordeel!

Datum: dinsdag 1, 8 en 15 maart
Tijd: 20:00u
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis

Sound of Science
Wetenschap en kunst. Exact en Abstract. De twee belangrijkste aspecten van de mens. Ook dit jaar zoekt Sound of Science weer naar de overlapping van kunst en wetenschap. De “Sound” in de naam zegt het al: muziek is een belangrijk onderdeel van dit festival. Onder andere DIEDE en Rosalie Meijer treden op. Natuurlijk kun je ook je eigen “muzikale” talenten inzetten door met je maten te rocken met Guitar Hero! Of vind je dat je de moderne Rembrandt bent? Laat het zien door met je medestudenten een groot digitaal kunstwerk maken! Daarnaast is er uiteraard eten én genoeg bier. Wie had ooit gedacht dat wetenschap zo tof kan zijn?

Datum: donderdag 17 maart
Tijd: 16:00-21:00u
Locatie: Huygensgebouw
Entree: gratis

ZUIVERE KOFFIE: 1st of June
Midden in een stikdonkere nacht, op 1 juni 2013, belandden Lavalu en Gerhardt door een bizar toeval op hetzelfde podium. Dit werd het magische begin van 1st of June. Met Lavalu op de piano en Gerhardt op gitaar maakt dit duo liedjes die associaties oproepen met Feist en Nick Cave. Heb je nog niet de mogelijkheid gehad om Lavalu en Gerhardt live te zien optreden? Dit is je kans! Het optreden dat zij geven in de bibliotheek is gratis en je krijgt bovendien te horen wat zij, tussen het musiceren door, graag lezen en welke literaire werken hen inspireren.

Datum: donderdag 24 maart
Tijd: 19:30u
Locatie: Bibliotheek de Mariënburg
Entree: gratis

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen