Home CultuurCultuurnieuws Cultuurtip november

Cultuurtip november

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand november  door Myrte van Hilten. Mythe is student Engelse Taal en Cultuur. 

Mensen Zeggen Dingen
Na een zomertour langs de grootste festivals van de Benelux is Mensen Zeggen Dingen nu te vinden bij Cultuur op de Campus. Spoken word is een combinatie van literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie, en Mensen Zeggen Dingen geeft al deze vormen van woordkunst een podium. Onder leiding van Cees de Beer brengt een grote groep sprekers, afkomstig uit het hele land, teksten ten gehore op het podium van het CultuurCafé. Geniet mee, en schroom niet om tussendoor iets te bestellen bij de bar, dat kan tijdens Mensen Zeggen Dingen. Een avond met emotie, humor én een biertje.

Datum: donderdag 5 november
Tijd: 20.00-23.00u
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis

Matt Winson
De band Matt Winson bracht hun EP ‘Glowing Eyes’ in juli uit en zal nu gaan optreden in het CultuurCafé! Matt Winson is een Nederlandse/Letse indie folk band die in de kroeg en op de straat zijn begonnen. In 2012 gingen de eerste twee leden van de band, gewapend met gitaar en banjo, op een road trip door de VS. Deze trip van twee maanden inspireerde hen om een band te beginnen. In de jaren die volgden traden ze op in onder andere Tivoli. Het geluid van Matt Winson is te herkennen aan harmonieuze samenzang en een breed scala aan instrumenten. Verwacht progressieve folk met vleugjes jazz en elektronische muziek. Mis het niet!

Datum: dinsdag 17 november
Tijd: 20:30u
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis

Pixar Shorts met Leon van Rooij
Van Toy Story tot Finding Nemo en hun laatste film Inside Out: Pixar Studios heeft al vijftien bioscoopfilms geproduceerd die ongelofelijk succesvol waren. Niet iedereen weet echter dat er ook een groot aantal korte films zijn van Pixar, waarvan sommigen gebaseerd op de bioscoopfilms. Samen hebben deze films meer dan twintig academy awards opgeleverd. Op 25 november is een selectie van deze korte films van Pixar te zien. Leon van Rooij, directeur van het Playgrounds Digital Arts Festival, zal een interessante inleiding geven en misschien zelfs, via Skype, een pixar animator interviewen!

Datum: woensdag 25 november
Tijd: 19.30u
Locatie: CC3, Collegezalen Complex, Mercatorpad 1
Entree: €1,50

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen