Home CultuurCultuurnieuws Cultuurtip Oktober

Cultuurtip Oktober

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand oktober door Wout Waanders. Hij heeft Nederlands gestudeerd en de Masters Literair Bedrijf en Bedrijfscommunicatie gedaan. 

Ex Machina
We zijn allemaal menselijk. Of toch niet? Wat als sommigen van ons eigenlijk robots zijn, die exact hetzelfde zijn als de normale mens? In Ex Machina wordt een software engineer gevraagd om een kunstmatig intelligente vrouwelijke robot te testen. Terwijl hij robots van mensen probeert te onderscheiden, krijgt hij de indruk dat hij meer moet doen dan alleen een test. Pim Haselager, hoogleraar en onderzoeker aan het Donders Instituut en expert op het gebied van kunstmatige intelligentie geeft een lezing ter introductie. Dit evenement is in samenwerking met CognAC, de studievereniging van Kunstmatige Intelligentie.

Datum: 7 oktober 2015
Tijd: 19:30
Locatie: CC3, Collegezalencomplex, Mercatorpad 1
Entree: 1,50

Cafetti: Cafétheater festival
Bier en theater gaan niet samen? Echt wel! Kom naar de vierde editie van Cafetti, het enige echte cafétheater festival op de campus van de Radboud Universiteit. In het CultuurCafé en de Aesculaaf zal ’s middags en ’s avonds hilarisch, ontroerend en spannend theater te aanschouwen zijn. Wat je kunt verwachten? Comedian Toon van Mol geeft een try-out, Anke en Hanne vragen zich af of perfectie haalbaar en wenselijk is en TC De nieuwe buren organiseren een feest voor kees. Dus: pak een biertje en geniet!

Datum: 8 oktober 2015
Tijd: 12:30, 19:45, 20:30, 21:00, 21:30
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1 en de Aesculaaf, Geert Grooteplein-Noord 21
Entree: gratis

Half Way Station
Toen gitarist Rikke Korswagen een verlaten busstation genaamd Half Way Station in het zuiden van de VS ontdekte, was een band geboren. Hij en vier andere muzikanten uit Rotterdam brachten hun eerste album uit in 2012. Het album sloeg aan en optredens in Rotown en Paradiso en een internationale tour volgden. Hun nieuwe album DODO wordt deze maand uitgebracht. De combinatie van psychedelische synthesizers, scherpe gitaren en het intense stemgeluid van zangeres Elma Plaisier creeëren een overweldigende ervaring van geluid. Kom luisteren naar deze getalenteerde en unieke band!

Datum: 27 oktober 2015
Tijd: 20:00
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis

Wout Waanders

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen