Home CultuurCultuurnieuws ‘Evenblij maakt vrienden’ in café ‘t Haantje

‘Evenblij maakt vrienden’ in café ‘t Haantje

door Redactie

Dinsdagavond werd in het Nijmeegse Café ‘t Haantje een aflevering opgenomen van het nieuwe seizoen van ‘Evenblij maakt vrienden’, een programma van BNNVARA.

Tekst: Myrte Nowee

Het programma, waarin de oud-Jakhals Frank Evenblij bekende mensen interviewt, had deze aflevering een lokaal tintje. De geïnterviewde van deze week was namelijk de Nijmeegse Sinan Can – wie ANS toevallig eerder sprak over zijn leven als oorlogsverslaggever. Als extra gasten waren de Nijmeegse zanger Frank Boeijen en televisiemaker Fons de Poel ook aanwezig. 

Informele setting
Tijdens de opnames hebben de gasten gewoon hun gebruikelijke avond. Naast een aantal camera-  en geluidsmannen valt het nauwelijks op dat het café vanavond een aantal grootheden rijker is. Het interview heeft duidelijk een wat informelere setting, wat goed past bij de sfeer die het lokale café uitstraalt. De tv-personages keuvelen dan ook alsof het groepje wekelijks bijeenkomt.

Dan vraagt Evenblij luid of iedereen even stil kan zijn. ‘Frank Boeijen wil even een liedje zingen voor Sinan’. Het babbelen verstomd snel en in het doodstille café zingt Boeijen een van zijn bekendste nummers ‘Zwart Wit’. Het schijnt het lievelingslied van Sinan Can te zijn. Ingetogen luisteren alle aanwezigen en bekijken ze de intieme setting waarin Boeijen in het nummer loepzuiver nog wat hoge noten fluit.

Oude bekenden
Na de opnames wordt het duidelijk waarom voor dit Nijmeegse café is gekozen. ‘Frank en Fons kwamen hier vroeger als student al’, vertelt Evenblij, ‘daarom vonden ze het leuk om hier af te sluiten. Hiervoor hebben we namelijk eerst een rondje door de stad gelopen.’ De barman is dan ook geen vreemde van een deel van het gezelschap en vindt het erg leuk dat jaren later nu juist voor zijn café is gekozen.

De aflevering wordt halverwege januari uitgezonden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen