Home CultuurCultuurnieuws Finalisten Nootuitgang bekend

Finalisten Nootuitgang bekend

door Redactie

De finalisten van Nootuitgang, een jaarlijkse singer-songwritercompetitie voor Nijmeegse studenten, zijn gisteren bekend gemaakt.

Studenten van de Radboud Universiteit en de HAN konden naar Cultuur op de Campus (CoC) hun singer-songwriternummers opsturen. Uit de ingestuurde demo’s selecteerde CoC uiteindelijk drie kandidaten die deel mogen nemen aan de finale.  

De drie finalisten
Foxleaf (Lex Crijns), überhaupt (Sander Bisselink) en Sara Busser zullen het op dinsdag 5 april om 20.00 uur in het CultuurCafé tegen elkaar opnemen. 

Lex Crijns verruilde met Foxleaf zijn elektrische gitaar voor een akoestische. Het vossenblaadje sleutelt in zijn slaapkamer inmiddels aan een eigen album. Een vlugge zoektocht op het internet biedt helaas geen uitkomst over de vraag of de Foxleaf een bestaande plant is.  

Sander Bisselink maakt onder de naam ‘überhaupt’, Nederlandstalige liedjes, ‘met een charme van zijn Duitse accent’. Bisselink zoekt de grenzen van het levenslied op met melodramatische nummers over alledaagse dingen.  

Sara Busser speelt poëtische liedjes over alles wat haar bezig houdt. Dat zijn onder andere twijfels, reizen, dromen en verlangens. Ze maakt rustige akoestische pop met invloeden van country, jazz en wereldmuziek.

Prijzenpakket
Een vakjury zal op de avond bepalen wie er het prijzenpakket in ontvangst mag nemen. Dit pakket zal bestaan uit onder andere een kapelsessie, een optreden bij Camelot Live, een optreden bij Film for Thought, eigen merchandise en twee vrijkaarten voor Red Shoe Sessions.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen