Home CultuurCultuurnieuws Nijmeegse Kunstnacht heeft voor ieder wat wils

Nijmeegse Kunstnacht heeft voor ieder wat wils

door Redactie

De Nijmeegse Kunstnacht is na zeven jaar uitgegroeid tot een bekend evenement in Nijmegen. Op zaterdag 23 september kunnen cultuurliefhebbers hun hart weer ophalen tijdens het festival.

Het concept van de Kunstnacht is vrij simpel, een laagdrempelige festivalsfeer met acts op verschillende plekken in het centrum van Nijmegen. Hierbij gaat het niet alleen om muziek of poëzie, maar ook literatuur en beeldende kunst. Om half acht geeft Happy Camper in De Vereeniging met dansbare muziek het startsein van de avond. Vervolgens waaiert het publiek uit naar de vele locaties in de Nijmeegse binnenstad.

Zo kunnen bezoekers films van GoShort kijken in het Besienderhuis, genieten van intieme optredens tijdens de Red Shoe Sessions in Theater VIER of een minifestival meepakken in de St. Nicolaaskapel. Daar wordt er gedanst, gezongen en gedicht door verschillende artiesten. Het programma is dus overvol en je komt ogen en oren te kort. Als afsluiter geeft Down The Rabbit Hole nog een stampende afterparty in Doornroosje, waarbij de hoogtepunten van het festival van afgelopen jaar langskomen, maar ook enkele verrassingsacts op het programma staan. Een passe-partout voor de gehele nacht kost 18 euro. Mensen met een CJP-pas betalen, weliswaar zonder een kaartje voor het eindfeest, 10 euro.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen