Home CultuurCultuurnieuws Popronde 2016 voor de deur

Popronde 2016 voor de deur

door Redactie

Aanstaande donderdag begint in Nijmegen een nieuwe Popronde-seizoen. Wat valt er allemaal te zien op het rondtrekkende, gratis festival?

Deze editie van Popronde in Nijmegen is de grootste tot nu toe. Op 45 locaties in vooral het centrum van de stad zullen er 103 optredens plaatsvinden. Dat zijn drie locaties en negen optredens meer dan vorig jaar. De opening van het festival vindt plaats in Museum Het Valkhof met 3FM-dj Frank van der Lende als gastheer. Overdag zijn er op enkele locaties al previews te zien van artiesten die in de avond optreden in de stad. Om half één bijvoorbeeld treedt AVI ON FIRE op in het Cultuurcafé op de campus van de Radboud Unversiteit. Om acht uur ‘s avonds begint het spektakel echt met een optreden van openingsact The Fine Harvest in Het Valkhof.

Na dit optreden zullen vanaf half negen allerlei podia in de rest van de stad worden gevuld met artiesten en bands. Niet alleen cafés en de bekende Nijmeegse poppodia bieden plek aan optredens. Ook in de Sint-Nicolaaskapel op het Valkhof spreiden vijf artiesten van allerlei muziekgenres hun talenten tentoon. Het festival zal tot in de vroege uurtjes doorgaan in Doornroosje, waar om half drie ‘s nachts Thijs Boontjes Dans- en Showorkest optreedt. Als het festijn in Nijmegen is uitgeraast, verplaatst het zich de volgende dag naar Apeldoorn. De nomadetrek van de Popronde zal alle grote steden in Nederland aandoen. Het eindfeest vindt plaats op 26 november in Amsterdam. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen