Home CultuurCultuurnieuws Popronde 2017 nadert

Popronde 2017 nadert

door Redactie

Deze donderdag gaat de zestiende editie van het rondreizende gratis muziekfestival Popronde weer van start, met Nijmegen als beginpunt. Na Nijmegen zijn nog 40 andere steden in heel Nederland aan de beurt, maar ook hier in Nijmegen is al meer te horen dan in een avond valt te passen. 

Op 45 verschillende locaties door de hele stad laten meer dan honderd artiesten in verschillende stijlen van zich horen. Het festival is niet veel gegroeid ten opzichte van vorig jaar, maar er is meer dan genoeg te beleven. Overdag vinden al de zogeheten Popronde previews plaats, met korte optredens als voorproefje. Om half een staat Dakota klaar in het Cultuurcafé op de campus van de Radboud Universiteit om als eerste aan de previews te beginnen. Het echte feest begint ‘s avonds om acht uur, met een concert van de Amsterdamse indiegroep Pip Blom.

De locaties lopen uiteen van de bekende cafés tot culturele instellingen en zelfs een kapperszaak mag niet ontbreken op het lijstje. Wie na een overdosis cultuur nog zin heeft in een verzetje kan om half een terecht op de afterparty Doornroosje. Na Nijmegen doet Popronde dit weekend Apeldoorn, Zwolle en Roermond aan. Ook andere steden in Nederland verwelkomen Popronde de komende maanden, waaronder Maastricht, Eindhoven en Den Bosch. De traditionele afsluiting van het mobiele festival vindt plaats in Amsterdam op 25 november.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen