Home CultuurCultuurnieuws Wintertuin gaat verder als de Nieuwe Oost

Wintertuin gaat verder als de Nieuwe Oost

door Redactie

Literair productiehuis Wintertuin uit Nijmegen gaat verder onder een andere naam: de Nieuwe Oost. Onder die naam werd al langer samengewerkt met productiehuizen in Deventer en Arnhem, maar nu breidt deze samenwerking zich dus verder uit. 

Al sinds 2011 werkt de Nijmeegse Wintertuin samen met Generale Oost in Arnhem, hoofdzakelijk gericht op dans en theater, en Oost-Nederland in Deventer, een popproductiehuis. Waar het tot dusverre echter vooral ging om losse samenwerking, wordt nu echt alles samen gedaan. Veel van de activiteiten die georganiseerd werden door Wintertuin, blijven bestaan, maar daarnaast komen er ook andere activiteiten die niet meer puur en alleen op literatuur en schrijven gericht zijn. Intensievere samenwerking biedt op die manier veel mogelijkheden voor het organiseren van culturele activiteiten en de organisatoren zelf zijn, afgaand op hun manifest, in elk geval erg ambitieus.

Toch is de naam Wintertuin niet helemaal afgeschreven. Het jaarlijkse Wintertuinfestival, dat dit jaar plaats zal vinden van 22 tot 25 november, blijft wel onder de huidige naam bestaan, alleen dan georganiseerd door een groter productiehuis onder een nieuwe naam.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen