Home Cultuur Cultuurtip mei

Cultuurtip mei

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand maart door Myrte van Hilten. Myrte is student Engelse Taal en Cultuur.

Film for Thought festival
Film for Thought opent voor de tweede keer haar deuren voor het grote publiek. Cultuur op de Campus brengt samen met Arthouse LUX en KNUS (studievereniging Algemene Cultuurwetenschappen) een prikkelend filmfestival voor studenten waarin een maatschappelijk relevant thema wordt aangesneden: sociale media. Het programma bestaat o.a. uit de films Chef, #ChicagoGirl en Superstream Me en randprogramma’s zoals live tinder, muziek van Nootuitgang winnaar überhaupt, lekkere hapjes en DJs! Come and take a closer look.

Datum: 18 mei
Tijd: 19:00u
Locatie: Arthouse LUX, Mariënburg 38-39
Entree: €12,50.

Kloosterkino: korte film animaties
Kloosterkino staat bekend als de ‘place to be’ voor animatiefilms. Deze maand komen zij samen met Cultuur op de Campus geanimeerde korte films vertonen in de Studentenkerk. Deze films staan in het thema van seizoenswisselingen: van emotionele dips in de winter tot geluk in de zomer. Het programma bevat de bizarre Franse film Limbo-Limbo travel, prachtige Estlandse stop-motion en nog veel meer. Cultuurwetenschapper László Monteán zal een korte introductie verzorgen op deze wonderbaarlijke korte films. Voor het programma kun je ook nog mee-eten in de Studentenhuiskamer voor maar €2,50. Meld je aan via studentenhuiskamer@gmail.com.

Datum: 24 mei
Tijd: 19:30u
Locatie: Studentenkerk, Erasmuslaan 9a
Entree: €1,50

Finale Kaf en Koren
Wat is de beste studentenband van Nijmegen!? Daar kom je achter bij de finale van Kaf en Koren, dé studentenbandcompetitie van Nijmegen. De finalisten Home for Supper, The Super Soakers en Of Stone and Fire strijden om de felbegeerde titel én een flink prijzenpakket. De winnaar wordt gekozen door een vakkundige jury bestaande uit onder andere de programmeur van Doornroosje. Er wordt ook een publieksprijs weggeven aan de band die de meeste stemmen krijgt van de bezoekers. Wees er dus bij om jouw favoriete band aan te moedigen!

Datum: 31 mei
Tijd: 20:00u
Locatie: Merleyn, Hertogstraat 13
Entree: €6,00

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen