Home CultuurCultuurtip ANS cultuurtips november

ANS cultuurtips november

door Redactie

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand september.

1. Loving Vincent | Film
November staat in het teken van de meest invloedrijke schilders uit de geschiedenis. De eerste film die we zullen draaien is ‘Loving Vincent’: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. We beginnen de avond met een kort college door Jan Baetens over het leven van Vincent van Gogh. Tot dan!

Datum: 7 november
Tijd: 19:00-22:00
Locatie: Theaterzaal C
Entree: €3
Meer informatie: https://www.facebook.com/events/1134793906723941/

2. Op Hoop van Zegen speelt: No Exit
Drie mensen worden na hun dood samen in een kamer gebracht. Ze kennen elkaar niet en zijn elkaar nooit in hun levens tegengekomen. Waarom worden ze samengebracht? Zijn de anderen te vertrouwen? Is dit de hel? En zo ja, wat maakt deze kamer een hel dan?

“No Exit” is een ledeninitiatief van Leander Nikkels. In het stuk wordt de basis van het existentialisme in beeld gebracht. De voorstelling speelt op 22 en 23 november 2019 in theaterzaal C.

Datum: 22-23 november
Locatie: Theaterzaal C
Entree: €7,50
Meer informatie: https://www.studententheaterohvz.nl/

3. Wintertuinfestival: Dennis Storm over minimalisme | College
Dennis Storm presenteerde succesvolle programma’s als Spuiten en Slikken, 3 op Reis en Proefkonijnen, maar gooide een paar jaar geleden het roer volledig om. Hij ging terug naar de essentie, onderzocht dit proces en schreef twee boeken over zijn nieuwe leefstijl. Neem vanavond plaats in de collegebank voor een college over het hoe en waarom van minimalistisch leven. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen uit de zaal. Kom, en laat je inspireren.

Dit programma organiseren we samen met Cultuur op de Campus.

Het Wintertuinfestival, dat van 27 t/m 30 november plaatsvindt in Nijmegen, gaat dit jaar over het begrip ‘gastvrijheid’. Welke verhalen zijn verwelkomend? Welke stemmen geef je aandacht? Bekijk het hele programma op wintertuinfestival.nl.

Datum: 28 november
Tijd: 20:30-22:00
Locatie: CC3, Collegezalencomplex, Radboud universiteit
Entree: €5
Meer informatie: https://www.facebook.com/events/770308046751685/

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen