Home CultuurCultuurtip Cultuurtip juni

Cultuurtip juni

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand juni door Myrte van Hilten. Myrte is student Engelse Taal en Cultuur.

Straatmuzikantendag
Op dinsdag 7 juni hoef je niet veel moeite te doen voor je dagelijkse portie cultuur. Deze wordt namelijk tijdens je lunchpauze direct geserveerd! Om 12:30 uur zijn er over de hele campus (Cultuurcafé, Refter, Sportcafé, het Gerecht) optredens die je lunchpauze een zomers, muzikaal tintje geven! De band A Brighter Light, singer-songwriters Timo de Jong en Robert Kerssies én een strijkerskwartet van het Nijmeegs Studentenorkest komen je pauze wat aangenamer maken. Deze pauze wordt er één om je vingers bij af te likken!

Datum: 7 juni
Tijd: 12:30u
Locatie: Cultuurcafé, Refter, Sportcafé, het Gerecht
Entree: gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

Campusdichterverkiezing
Wie wordt de opvolger van campusdichter Jordi Lammers? Op 9 juni strijden een aantal kanshebbers om deze felbegeerde titel, en zal een gerenommeerde jury haar oordeel vellen. De uiteindelijke winnaar zal komend jaar door middel van gedichten poëtisch commentaar leveren op gebeurtenissen op en rondom de campus en maandelijks publiceren in VOX. Ben jij benieuwd wie er een gooi doen naar het campusdichterschap? Kom dan kijken!

Datum: 9 juni
Tijd: 20:00u
Locatie: Boekhandel Roelants, Thomas van Aquinostraat 1a
Entree: gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

Kloosterkino Zomereditie
Eerder was Kloosterkino al te gast bij Cultuur op de Campus met een avond vol indrukwekkende korte animaties in de studentenkerk. Op 18 juni keren ze terug, dit keer in een écht klooster. Deze zonnige zomereditie vindt plaats in de tuin van het Dobbelmannklooster. Hier kun je genieten van weer een mooie selectie aan animatiefilms: van absurdistische Estse studentenanimatie tot de beste korte film van Cannes (Waves ’98). Laat je Netflix eens voor wat het is en kom de wonderlijke wereld van animatie ontdekken!

Datum: 18 juni
Tijd: 20:30 open, aanvang 21:30
Locatie: Dobbelmannklooster, Dobbelmannweg 1, Nijmegen
Entree: €5,-
Meer informatie: http://www.kloosterkino.nl/

1.      

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen