Home Cultuur Cultuurtip maart

Cultuurtip maart

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand maart.


1. Jochem Nooyen | Privacy

In de illusieshow Privacy verwondert brein-jongleur en acteur Jochem Nooyen je met miraculeuze begoochelingen. Hij leest je gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat je dacht te kunnen verbergen. Kan hij zijn eigen geheimen bewaren? Is privacy een illusie?

Sinterklaas kent je verlangens, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten hebben eerder door dan jij dat je in verwachting bent. ‘Als je graag wilt dat iets geheim blijft, dan kun je maar beter helemaal geen gebruik maken van internet’, zei nota bene voormalig Google-CEO Eric Schmidt. Alles wat je online doet is te achterhalen, maar je gedachten zijn veilig. Toch? In Privacy zoekt mind-illusionist Jochem met humor en magie uit of dit klopt.

Ben jij erbij op 4 maart? Kaartjes kosten €7,50 en zijn hier te koop.
Deze programmering is in samenwerking met Stadsschouwburg en De Vereeniging.

Datum: 4 maart
Tijd: 20:00-22:00
Locatie: Theaterzaal C
Entree: €7,50

Meer informatie


2. De Wondere Vogelwereld | Literatuur

Kom op 9 maart naar de bovenste verdieping van het Erasmusgebouw voor een unieke avond vogelspotten! In een bijzondere lezing neemt beeldend kunstenaar, schrijver, amateur-ornitholoog en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer je mee in zijn wereld. Hij tekent en beschrijft niet-bestaande vogels die hadden kunnen bestaan.

Zijn ‘Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ werd uitgeroepen tot één van de vijf mooiste Nederlandse natuurboeken van 2019! Maak kennis met de Visgluiper, Oudhaan, Bermfluiter en andere gevleugelde creaties die de grenzen opzoeken tussen werkelijkheid en fantasie met Hooymeijer’s ‘Vogelwijsheden’. De lezing heeft een intieme sfeer en locatie, dus wees op tijd om een plekje te bemachtigen!

Datum: 9 maart
Tijd: 19:00-21:00
Locatie: SkyLounge, Erasmusgebouw
Entree: gratis

Meer informatie


3. RefleXtival | CODC Lustrum

Wat hebben De Staat, Jochem Myjer en Leon van der Zanden met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie begonnen bij Cultuur op de Campus! We programmeren al 25 jaar cultuur in alle vormen en maten en dat willen graag met jou vieren. En wel met een CODC festival in de Brebl! Tijdens dit festival zullen we je alles laten zien wat we te bieden hebben: van bands zoals Thaïti, Paracetamøl en Misprint tot Stukafest Nijmegen en SDVN Dance Fever. Aan het einde van de avond dansen we tot in de vroege uurtjes op de beats van SoundLab Nijmegen. We hebben er ontzettend veel zin in en hopen je in de Brebl te zien de 19e!

Kaartjes haal je hier.

Datum: 19 maart
Tijd: 20:00-02:00
Locatie: Brebl
Entree: €10

Meer informatie

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen