Home CultuurCultuurtip Cultuurtip maart

Cultuurtip maart

door Redactie

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand maart.

1. Movie night | Suffragette

The 8th of March is International Women’s Day and the U.S. have proclaimed March to be Women’s History Month. So in March we celebrate women! Within this theme, you can watch a film about the famous women’s suffrage in the United Kingdom. The so-called suffragettes were women who fought for their and other oppressed groups’ right to vote – for example, working-class men. These women were strong, fierce and outspoken and society today would not look the same if it weren’t for their relentless battle against the system. Come celebrate Women’s History Month on March 20th in the only cinema on campus: C at Radboud University.

Date: 20 March
Time: 19.30
Location: C at Radboud University
Entrance: €3, via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/suffragette-movie-night
More information: www.codc.nl

2. Debat: De Moeder De Vrouw | Trivium en CODC

Maart is de maand van de Boekenweek! Het thema dit jaar is ‘De moeder de vrouw’, toegelicht in het Boekenweekgeschenk en het essay door… mannen? Het thema en de schrijverskeuze deden nogal wat stof opwaaien, want is het thema niet enigszins achterhaald? En zo niet, moeten er dan niet juist vrouwen aan het woord gelaten worden? Cultuur op de Campus en N.S.D.V. Trivium vinden het daarom hoog tijd om in debat te gaan. Ben je verontwaardigd over de keuze van de CPNB of vind je het veel gedoe om niks? Laat je mening horen of luister naar anderen in Collegezalencomplex 3 op 18 maart.

Datum: 18 maart
Tijd: 19.00
Locatie: CC 3
Entree: gratis
Meer informatie: www.codc.nl

3. Muziek | The Cool Quest

The Cool Quest schopte het met zijn debuutalbum tot Radio 6 Soul & Jazz Talent van het jaar. Niet raar, want de energieke combinatie van funk, rap, en hiphop is erg aanstekelijk en zit slim in elkaar. De live reputatie van de band verspreidde zich daarna als een lopend vuurtje en sindsdien speelde de band minstens 500 festivalshows in binnen en buitenland.

De huidige sound kan het beste worden omschreven als een mix van klassieke hip hop en moderne popmuziek met een vleugje funk, waardoor het sterk doet denken aan de energie van hip hop uit de vroege jaren 90. Het resultaat komt dit najaar uit en ze presenteren het op de manier waarop we ze het liefst zien: vol energie & live in de clubs.

Datum: 14 maart
Tijd: 21:00
Locatie: Doornroosje
Entree: €14,50
Meer informatie: https://www.doornroosje.nl/

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen