Home CultuurCultuurtip Cultuurtip november

Cultuurtip november

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand november.

1. Pubquiz
Weet jij over welke schrijver Frank Zappa zingt in ‘Titties & Beer‘? Of weet jij misschien welke Broadway-musical de Tony Awards 2016 domineerde? Tijdens de pubquiz krijg jij de kans om jouw team naar de overwinning te leiden en al je kennis over theater en literatuur tentoon te spreiden. Onder het genot van een drankje zie je literaire hoogstandjes en je favoriete theaterstukken langskomen. Ook heb je de kans om als winnaar een mooie prijs op te eisen, wie wil dat nou niet? Doe mee en win!

Datum: donderdag 9 noveber
Tijd: 19:30
Locatie: Cultuurcafé
Entree: Gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

2. Wintertuinfestival
Eind november vindt het Wintertuinfestival weer plaats, dit keer met het thema ‘De Vrije Lezer’. Van 22 tot 26 november vinden er op verschillende plekken in Nijmegen lezingen, workshops en nog veel meer plaats! Zo is er een gratis kroegcollege op woensdag 22 november in Cali, waar Roel Smeets het festivalthema, de vrije lezer, uitgebreid gaat problematiseren en kritisch tegen het licht houden. Donderdag 23 november geeft Fresku op de campus college over zijn inspiratiebronnen, de rol van taal in zijn werk en de vrijheid van de lezer en de luisteraar. Kijk voor het hele programma op www.wintertuinfestival.nl

Datum: 22 tot 26 november
Entree: kaartverkoop op www.wintertuinfestival.nl 
Meer informatie: www.wintertuinfestival.nl 

3. Photo Contest
Ben jij een aspirerend fotograaf en droom jij al tijden over je eigen expositie? Doe mee aan onze fotowedstrijd en maak kans op een expositie in het collegezalencomplex. Ga los rondom het thema ‘Activisme’ en stuur maximaal vijf foto’s naar expo@cultuuropdecampus.nl voor 30 november. Op dinsdag 19 december om 16:00 in het Cultuurcafé zullen de winnaars bekend gemaakt worden.

Deadline: 30 november
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl 

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen