Home CultuurCultuurtip Cultuurtip oktober

Cultuurtip oktober

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand oktober door Annechien Stelwagen. Annechien is student Politicologie.

1. Feather & The White
Deze bluesy garage band is precies wat je nodig hebt aan het einde van de zomer. Drummer Ron Stoop is een jonge man van het platteland met een flinke baard en gitarist Maarten Intema een blonde jongen uit Amsterdam. Samen produceren ze een rauwe sound met rokerige stemmen. Een mix van oude en nieuwe invloeden is terug te horen in hun muziek: van iconische blues legendes tot recentere bands als the Black Keys. Misschien ken je de band al van Popronde 2014 of hun 3voor12 titel van ‘Hollandse Nieuwe’ in 2013. De aanstekelijke energie van de jongens zal jouw herfstachtige dinsdag gegarandeerd een goed einde geven!

Datum: dinsdag 11 oktober
Tijd: 20.30u
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

2. The Stanford Prison Experiment
Wil je een gevangene of een bewaker zijn? In het beruchte gevangenis experiment van Philip Zimbardo krijgen deelnemers deze keuze voorgezet. In The Stanford Prison Experiment (2015) nemen vierentwintig studenten deel aan een studie over de oorzaken van het conflict tussen bewakers en gevangenen. Zimbardo verwachtte twee saaie weken, maar uiteindelijk werd de studie na het verlies van twee deelnemers noodgedwongen stilgelegd. Veertig jaar later is het beruchte psychologische experiment toegepast in een film, met in de hoofdrol Ezra Miller (The Perks of being a Wallflower). Een korte, inleidende lezing wordt gehouden door Professor Wigboldus, decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Dit wil je niet missen!

Datum: woensdag 19 oktober
Tijd: 19:15u
Locatie: CC3, Collegezalen Complex, Mercatorpad 1
Entree: €1,50
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

3. Anne Jan Toonstra
Op het toneel energiek, ontwapenend en doeltreffend. Het ene moment scherp en zelfs keihard, het volgende moment kwetsbaar, ontwapenend en bovenal supermuzikaal. Dit is slechts een korte lofzang aan het adres van Anne Jan Toonstra, die zijn taak als cabaretier, stand-upcomedian en muzikant vlekkeloos vervult. In het verleden won hij het Groninger Studenten Cabaret Festival (jury- én publieksprijs) en Cameretten. Nu staat hij bij ons. Wil jij alle hoeken van het cabaret zien? Dan is deze voorstelling echt iets voor jou. Tot dan!

Datum: donderdag 20 oktober
Tijd: 19.30u
Locatie:
Entree: €1,50
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen