Home CultuurCultuurtip Cultuurtip oktober

Cultuurtip oktober

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand oktober.

1. Blade Runner
Blade Runner: een klassieker in het sciencefiction genre met onder andere Harrison Ford en eigen trots Rutger Hauer. Een echte Nederland-Amerika samenwerking! In Blade Runner volgen we Rick Deckard (Ford), wie een laatste opdracht aanneemt om ontsnapte androïden op te sporen. Tijdens zijn zoektocht ontmoet Deckard een androïd waardoor hij zijn eigen houding tegenover androïds in twijfel trekt. Op woensdag 4 oktober laat Cultuur op de Campus de klassieker zien, gepaard met een inleiding van Laurens Landeweerd. Het vervolg op Blade Runner, genaamd Blade Runner 2049, zal op donderdag 5 oktober in première gaan, waar studenten bij de LUX voor een gereduceerd tarief naartoe kunnen.

Datum: woensdag 4 oktober
Tijd: 19:30
Locatie: CC3
Entree: €1,50
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

2. Fuz
Fuz is een all-girlband uit Amsterdam wiens muziek moeilijk binnen één genre te categoriseren is. Ze schrijven liedjes die rock, energieke garagepunk en 60s pop samenbrengen. De dames van Fuz zijn met hun lak-aan-alles-mentaliteit een opvallende act die moeilijk te vergeten is. Ooit waren ze de jongste band op Lowlands (gemiddeld 15 jaar). Nu, bijna 9 jaar later, zal Fuz ook internationaal gaan optreden. Hun onlangs uitgebrachte EP heet ‘Sugar Coated’ (ookal zijn ze alles behalve suikerzoet), maar de band gaat live materiaal spelen dat niet op deze of een andere plaat te vinden is. Mis ze dus niet!

Datum: dinsdag 10 oktober
Tijd: 20:00
Locatie: Cultuurcafé
Entree: gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

3. Jet Kragt | Met #Succes
Voor ieder die eerlijk naar zichzelf durft te kijken! In deze doordraai-maatschappij met steeds minder ruimte voor de niet geslaagde mens. Waarin je succes en verwachtingen mag laten zien, maar depressie en eenzaamheid een taboe zijn. Met #SUCCES is een fysieke theatervoorstelling over een vrouw die geen aansluiting vindt met de maatschappij. Daarom heeft ze een eigen wereld gemaakt. Een wereld waarbij de rest lekker buiten de deur blijft. Met absurdistische, subtiele humor zoekt Jet Kragt de grens op van wat kan en niet kan, van wat mag en wat er verwacht wordt.

Datum: donderdag 19 oktober
Tijd: 20:00
Locatie: De Rode Laars
Entree: €2,50
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen