Home CultuurCultuurtip Cultuurtip oktober

Cultuurtip oktober

door Redactie

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand september.

1. Onbederf’lijk Vers 2019 | Poëzie
Opnieuw zullen zes bijzondere locaties in de binnenstad van Nijmegen omgetoverd worden tot heuse literaire podia. Onbederf’lijk Vers zal met de perfecte mengelmoes van opkomend talent en al bekendere dichters live poëzie verspreiden in de fijne cafeetjes van Nijmegen. Laat je roeren door wat de hedendaagse Nederlandstalige dichters te zeggen hebben en vergezel ons tijdens deze poëtische avond! Bestel een lekker drankje aan de bar, open je oren en laat je meeslepen door mooie metaforen en fijne alliteraties op 9 oktober van 20.00 tot 23.30.

Datum: 9 oktober
Tijd: 20:00
Locaties: Bibliotheek De Mariënburg, Café de Mug, Café Wunderkammer, De Wit Wasserij, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, EXTRAPOOL
Entree: gratis

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/2119834071447172/?active_tab=about

2. Lonneke Dort | Theater
Lonneke Dort, de muzikale cabaretière, brengt haar eerste avondvullende programma “Na de Lieve Vrede”. In haar voorstelling pleit de Amsterdams Kleinkunst Festival winnares voor het sneuvelen van de lieve vrede en trekt het publiek met haar andere kijk mee in haar wereld. Tot 16 oktober!

Datum: 16 oktober
Tijd: nog niet bekend
Locatie: Theaterzaal C
Entree: nog niet bekend

Meer informatie: www.codc.nl 

3. Festival Jazz International Nijmegen 2019 | Muziek
Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober 2019. Dit jaar presenteren zij een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij onder andere: Brebl, Doornroosje, LUX en de Lindenberg. Daarnaast biedt ook dit jaar Free Jazz weer een aantal pop-up concerten op bijzondere plekken.

Datum: 24, 25, 26 en 27 oktober
Locaties: Brebl, Bibliotheek de Mariënburg, De Lindenberg, Doornroosje, Lux
Entree: zie https://www.festivaljazzinternationalnijmegen.nl/tickets-2019/

Meer informatie: https://www.festivaljazzinternationalnijmegen.nl/

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen