Home CultuurCultuurtip Cultuurtip september

Cultuurtip september

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Dit zijn de tips voor de maand september.

Eye Tunes | With Kai Hugo & Deep End Film
Beeld en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in videoclips. Cultuur op de Campus en Deep End Film nodigen je uit voor een avond toegewijd aan deze intrigerende kunstvorm. Laat je verwonderen door een variëteit aan kunstzinnige en innovatieve video’s, gemaakt door jonge videokunstenaars zoals Nabil Elderkin (FKA Twigs, Arctic Monkeys) en Emily Kai Bock (Grimes, Grizzly Bears). Onze gast van de avond, all the way from LA, is Kai Hugo, die je alles gaat vertellen over de lo-fi video’s die hij voor zijn laatste album Palmbomen II heeft gemaakt. Mis het niet!

Datum: 9 september
Tijd: 19:30 
Locatie: CC3, Collegezalencomplex
Entree: €1,50

Radboud Researchers’ Night
Ervaar met al je zintuigen hoe technologie de wetenschap beïnvloedt! De Radboud Universiteit, Arthouse LUX en het Radboudumc organiseren samen een nieuw wetenschapsfestival: de Radboud Researchers’ Night. Er valt véél te zien, luisteren, voelen, proeven en te ruiken tijdens live experimenten, interactieve demonstraties, cabaret, dans- en muziekvoorstellingen. Zo kun je ontdekken hoe tweets je leeftijd verraden, hoe hersenonderzoek als kunstvorm fungeert en hoe technologie langzaam de mode verovert en choreografen inspireert. De Radboud Researchers’ Night valt onder de Netherlands Researchers’ Night, een verzameling van wetenschapsfestivals in Amsterdam, Groningen, Leiden, Nijmegen en Utrecht.

Datum: 25 september
Tijd: 20:00-24:00
Locatie:  LUX, Mariënburg 38-39
Entree: €7,50 (€5 studenten)

Jelle Korevaar |Hoe werkt een kunstenaar?
Hoe gaat een kunstenaar te werk? Kinetisch kunstenaar Jelle Korevaar demonstreert op 30 september zijn werk en werkproces in het CultuurCafé. Wat maakt een kinetisch kunstenaar? In Korevaars geval: machines. Machines die verhalen produceren. Als mens willen we alles in de hand houden: we maken bossen vierkant en rivieren recht. We worden er steeds beter in. Toch zijn het juist de momenten waarop we de controle verliezen, die het leven interessant maken. Laat je verrassen door het werk van Jelle Korevaar.

Datum: 30 september
Tijd: 19:30-20:15 
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1
Entree: gratis

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen