Home CultuurCultuurtip Cultuurtips januari

Cultuurtips januari

door cultuuropdecampus

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Het valt niet altijd mee om iets leuks te pikken uit de bomvolle cultuuragenda’s. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg hiernaartoe te vinden? Dit zijn de tips voor de maand september.

1. Pierrot le Fou | Tribute to Anna Karina
Anna Karina, een belangrijke actrice uit de Franse filmbeweging van de jaren ’60, New Wave (Nouvelle Vague) is onlangs overleden en het leek ons daarom een goed moment om één van haar beroemdste films te spelen in C! In Pierrot le Fou uit 1965 zien we een man die wegloopt van zijn burgerlijke levensstijl én zijn vrouw met zijn ex-vriendin. Toegang is gratis, tot dan!

Datum: 20 januari
Tijd: 19:30
Locatie: Theaterzaal C
Entree: gratis
Meer informatie: www.cultuuropdecampus.nl

2. Abbath + VLTIMAS + 1349 + Nuclear | Doornroosje
Abbath, VLTIMAS en 1349 komen op zaterdag 25 januari naar Doornroosje voor een exclusieve Nederlandse clubshow. Het kan niet anders dan dat dit vuurwerk gaat opleveren.

Abbath ontketent zich als een Noorderlijke sneeuwstorm en laat je bevriezen tot je diepste innerste. Na shows op FortaRock, Alcatraz en Graspop keert de band met een kersvers nieuw album terug naar Nijmegen voor een exclusieve show! Verwacht razende blasts, epische mid-tempo stukken en kenmerkend riffwerk. Hondsbrutale black metal met een dikke rock ’n roll saus.

VLTIMAS is het nieuwe super project rond Rune Eriksen, beter bekend als Blasphemer van Aura Noir en Mayhem. Samen met David Vincent van Morbid Angel en Flo Mournier, drummer van Cryptopsy heeft hij een album uitgebracht waar je ú tegen zegt.  ‘Something Wicked Marches In’ is een metalplaat van jewelste die zowel death metal liefhebbers als fans van black metal moet aanspreken. Koude Scandinavische black metal riffs worden verenigt met de kenmerkende kracht van death metal. Alles valt met VLTIMAS op zijn plaats. Anno 2019 bewijzen de heren tot de absolute top te behoren en nog even relevant te zijn als altijd.

De Noorse black metal band 1349 levert al sinds jaar en dag constante kwaliteit. Pure, intense black metal, gekanaliseerd in uitstekende nummers. Messcherpe, verwrongen riffs en fenomenaal drumwerk. Hoe kan het ook anders met Frost van Satyricon achter de drumkit. Het nieuwe album staat op het punt te verschijnen.

Datum: 25 januari
Tijd: 19:30
Locatie: Doornroosje
Entree: €29,50
Meer informatie: https://www.doornroosje.nl/event/abbath/

3. SBBN: Internetjazz
Vergeet albums, bandshirts en een eerlijk salaris: het internet is de plek waar de jazzz van nu leeft! Geen langdradige smooth-jazz of oubollige swing, maar prikkels, prikkels en nog eens prikkels!

Op 31 januari brengt SBBN een ode aan dit internettijdperk en presenteren ze: INTERNETJAZZ! Muziek van de afgelopen jaren met de kekste clips en lustigste licks. Deze avond zetten ze hun helden in het zonnetje: van Louis Cole tot Gallowstreet en van Tiny Desk Sessions tot Tom Misch.

Datum: 31 januari
Locatie: Waalhalla Centrum
Entree: €7,50
Meer informatie: https://www.sbbnijmegen.nl/

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen