Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Health(y)

Het verhaal en de verbeelding: Health(y)

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Health(y).

1. Mitzie Samuels: Op 18 september vond de Dam tot Damloop plaats in Amsterdam. De lopers moesten een afstand van 16,1 kilometer afleggen van Amsterdam naar Zaandam. Door weer en wind hebben de meeste deelnemers de finish gehaald, zelfs met een mooie tijd. Veel groepen liepen de hardloopwedstrijd om geld op te halen voor het goede doel en moesten daarvoor binnen de twee uur zien te finishen. Ik heb in Amsterdam foto’s van de start gemaakt en ben vervolgens naar Zaandam gereisd om de deelnemers weer binnen te halen. Op deze foto zie je een deelnemer die bezig is met zijn eindsprint. Na afloop werden de meeste lopers binnengehaald in Zaandam door familie en/of vrienden die aan de zijlijn stonden te joelen. Het was voor deze mensen en mijzelf dan ook een gezonde zondagmiddag.

2. Larissa Derks: Deze foto is gemaakt tijdens de open dag bij Feel Fit in Bemmel. De sportschool kreeg een nieuwe naam en uiterlijk en dat moest worden gevierd. Samen met mascotte Krokobil die enorm fotogeniek is, heb ik foto’s gemaakt zodat hij even kon opscheppen bij zijn vrienden.

3. Evelien ten Bosch: Gezond, dat was ik niet afgelopen week. Na een weekend in het buitenland heb ik voor de eerste keer corona opgelopen. Die week kwamen alle snoepjes uit de kast om de dagen een door te komen. Als lid van de activiteitencommissie had ik natuurlijk een ander beeld bij het thema ‘Health(y)’ toen ik de poster zat te ontwerpen, maar zo’n thema kun je gelukkig breed interpreteren. Op de laatste isolatiedag had ik eindelijk de energie om een foto van dit tafereel te maken.  

Meer foto’s van De Cyloop vind je hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen