Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: minimal march

Het verhaal en de verbeelding: minimal march

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is minimal march.

1. Rein Wieringa: Deze foto is een hommage aan Clippy, de trouwe assistent van Microsoft Word, die in 2007 is ontslagen. Nu bestaat hij alleen nog als herinnering en als schaduw op mijn laptop.
2. Ramon Tjan: Deze foto is onderdeel van mijn nieuwste serie. In deze serie probeer ik op een artistieke manier aandacht te creëren voor de klimaatcrisis. De focus ligt voornamelijk op de energie-industrie en de omslag die daarin wordt gemaakt naar duurzame energie. Op deze foto staat Clauscentrale te Maasbracht. Dat is de grootste kinetische gas centrale van Nederland.

3. Alexander Currie: Nu we door de crisis de godsganse dag binnen zitten, is het bijna een luxe om soms je spreekwoordelijke vleugels uit te kunnen slaan in de vorm van een wandeling. We waren vroeg uit de veren op de ochtend dat de foto werd gemaakt en bevonden ons in the middle of nowhere (lees: thuisthuis).
Een groep ganzen, met een grootte waar je u tegen zegt, leek een uitgelezen kans om op de foto te zetten.
Er mislukte helaas veel, elk schot is geen eendvogel. Gelukkig was er na een tijdje toch een positief resultaat, zoals je hier ziet.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen