Home Cultuur Het verhaal en de verbeelding: zomerchallenge

Het verhaal en de verbeelding: zomerchallenge

door Redactie

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto’s. Het thema deze maand is: zomerchallenge.


Voor deze challenge kregen de deelnemers dertig opdrachten, variërend van een beroemde foto namaken tot een zelfportret. De fotografen kregen, mits zij aan de opdracht voldeden, per opdracht een aantal punten. Hierbij de drie hoogst gewaardeerde foto’s van de drie winnaars.

Alexander Curie

Zelfportret


Het verhaal achter zijn zelfportret: ‘I woke up like this’. Gelukkig is er daarvan niet zoveel waar. Sterker nog, idealiter gezien zou ik -lees: ieder persoon- rond dit tijdstip in bed liggen slapen. Het was een stikhete zomernacht: eentje waar zowel ik, als de ventilator, niet tegenop was gewassen. Dit moment leende zich goed om wat aan de fotobucketlist bij te schaven. Eerder in dezelfde week kwam The Dark Night een keer voorbij op Netflix: het is vast niet moeilijk om de inspiratie voor deze foto te achterhalen. Ietwat slaperig vervolgens de schmink verwijderen bleek helaas wat lastiger, alhoewel ik tevreden ben met het resultaat.

Jetske Adams

Landschap
Favoriete zomer in de verleden tijd
Maak een beroemde foto na

Het verhaal achter de beroemde foto die zij namaakte: Maak een beroemde foto na, dat was de opdracht. Maar welke van de duizenden bekende foto’s gaat het worden? Toen ik op een avond rustig pannenkoeken aan het bakken was, wist ik het. Die pannenkoek leek opeens best wel op een maanlandschap. Ik heb hem opzij gelegd en er later de foto Earthrise van William Anders mee nagemaakt. Dit is het dichtst bij de maan dat ik waarschijnlijk ooit zal komen, maar ik ben zo toch mijn vroegere droom om astronaut te worden een beetje nagekomen. Ik kan hier ook mee gaan bewijzen dat de maan plat is, zo plat als een pannenkoek. Of hij ook zo smaakt…

Yasmin Leenderts

Blasfemie
Nieuwsgierige camerman
Complementaire kleuren

Het verhaal achter de foto met de complementaire kleuren: De kleuren die tegenover elkaar staan in dat mooie kleurenschema ben je misschien ooit tegengekomen als je naar designdingen kijkt. Ik moet eerlijk zijn: ik zie het niet. Kleuren die vloeken vind ik soms juist mooi samen. Misschien dat ik daarom kleur altijd combineer met zwart, wit of spijker, daarmee zit je altijd goed. Deze glas-in-lood ramen kwam ik tegen op vakantie in de mooie Moezel regio. Buiten was het zonnig en dat gaf dit mooie tafereel in een verder nogal donker zijkapelletje van een grote kerk. Voor deze opdracht voor mij ook een veilige keuze: iemand anders heeft een jaartje of honderd geleden alvast bedacht welke kleuren hier mooi samen pasten, dus ik hoefde alleen nog maar te genieten en te klikken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen