Home CultuurHet verhaal en de verbeelding Het verhaal en de verbeelding: portret

Het verhaal en de verbeelding: portret

door De Cycloop


Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema deze maand is portret


Ramon Tjan: Deze foto behoort tot een verzameling van foto’s, een serie, van hyper dramatische zwart-wit foto’s. In deze serie van foto’s spelen droevige emoties de hoofdrol. De inspiratie kwam uit een psychologie boek waar verschillenden foto’s stonden in deze stijl. Het is zowel een uitdaging op het gebied van fotografie als nabewerking.

Jetske Adams: Bij gebrek aan model ben ik zelf voor de camera gaan zitten. Ik begon met het idee een minimalistisch portret te maken met strakke lijnen, maar mijn haar ging zijn eigen gang en daar ben ik toen maar in mee gegaan. De focus heb ik op het haar gelegd, juist vanwege het lijnenspel en om wat afstand te bewaren van de kijker.

Roelof Hoeksema: M’n vriendin wilde oefenen met de flitsers. Ik heb haar sessie gekaapt en ben zelf gaan fotograferen. Resultaat is deze foto. Licht is cool!

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen