Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Product en Mode

Het verhaal en de verbeelding: Product en Mode

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: ‘Product en Mode.’

1. Pien Fischer: Deze foto is tot stand gekomen door dat ik met Tycho en Miranda aan de slag ben gegaan speciaal voor deze challenge. Door de beperkte locaties die we konden gebruiken zijn we gaan fotograferen in het trappenhuis in mijn studentencomplex. Dit gaf een mooie sfeervolle achtergrond. Het heeft echter wel veel ongemakkelijke momenten voor medebewoners opgeleverd. Desondanks is deze foto goed gelukt. We hebben gelukkig gebruik kunnen maken van een softbox, waardoor er toch voldoende licht was op de gang.

2. Tycho Flantua: Voor het thema van deze maand -Als Cycloop-lid kan je elke maand meedoen aan een fotografie wedstrijd- moest ik een foto maken rondom fashion en product design. Nu fotografeer ik zelf vooral portretten dus ik wilde kijken of ik met het thema in gedachte toch ook een goede portret kon maken. Ik vind deze foto persoonlijk deze foto een mooie combinatie waar het model wel het middelpunt is, maar niet het hoogtepunt. De jurk is hier het product wat de aandacht trekt en ook waar ik de focus op had.

3. Maarten Pereboom: Voor de maandelijkse foto challenge van de Cycloop in maart was het thema: Product & Mode. De aankondiging hiervan werd gedaan met mode/kleding foto’s en de bijbehorende tekst was “trek de outfits maar uit de kast”. Initieel maakte ik logischerwijs dus de koppeling met modefotografie, maar vanuit mijn passie voor wielrennen besloot ik hier mijn eigen draai aan te geven. Wetende dat ik mijn racefiets op marktplaats moest gaan zetten, kon ik dit namelijk mooi combineren en daarmee voor de eerste keer het pad van productfotografie bewandelen. Door juist net vóór ‘golden hour’ de foto te maken, liet het zonlicht zowel de racefiets als Nijmegen  er extra goed uitspringen. De overige foto’s van deze shoot zijn te vinden op mijn Instagram account: @pearpixelphotography.

Meer foto’s van De Cycloop zien? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen