Home CultuurHet verhaal en de verbeelding Het verhaal en de verbeelding: Sterren

Het verhaal en de verbeelding: Sterren

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema deze maand is sterren


Ramon Tjan: Sterrenfoto’s maken in de wintermaanden betekent lange koude avonden en wachten op het perfecte moment voor het perfecte plaatje. Het kost daarom altijd veel tijd om de foto te plannen, maar je wordt er ook voor beloond. Deze foto kostte vier dagen aan plannen, vijf uur reizen, enorm veel geluk en vele uren achter de pc om het uiteindelijke plaatje te krijgen. Waarom zou je zoiets doen? Er is niets mooier dan het eindresultaat zien.

Jetske Adams: De sterren ben ik van hogerop gaan zoeken, in het pittoreske Risoul, gelegen in de Franse Alpen. Dit dorpje bood ook gelijk een mooi uitzicht over de verlichte dorpjes in het dal. De bergen op de achtergrond waren te donker om ‘s nachts met het blote oog te zien . Zo zie je maar dat je met camera soms meer kan waarnemen dan zonder.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen