Home CultuurIn Beeld In Beeld: Campuscantus 2016

In Beeld: Campuscantus 2016

door Redactie

Afgelopen dinsdagavond was het Erasmusplein de plek voor misschien wel het grootste zangfestijn tijdens de introductieweek: de Campuscantus. Het feest, georganiseerd door het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (B.O.S.), vond voor de derde keer plaats en was voor het eerst helemaal uitverkocht. ANS schraapte haar keel, pakte een biertje en zong luidkeels mee met de liedjes.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s: Ted van Aanholt

WachtrijDe verenigingen van het B.O.S. hebben goede reclame gemaakt voor de Campuscantus. Vlak voordat het zingen losbarst, staat er nog een enorme wachtrij met introgroepjes. 

DJVoordat het zingen losbarst worden de aanwezige studenten alvast opgewarmd met harde beats en een dikke bass. Gelukkig hoef je hierbij niet mee te zingen, waardoor de keel kan worden gespaard voor later op de avond.

Wilhelmus grootRond half negen betreedt de Cantusband het podium om de cantus officieel te openen met het zingen van ons eigen volkslied: het Wilhelmus. Ook de voorzitters en praesides van de studentenverenigingen zingen gebroederlijk uit volle borst mee.

boekjeNa het volkslied is het tijd voor de echte meezingnummers. Klassiekers als Hey Jude, Sweet Caroline en Country Roads passeren de revue. Niet iedere cantusganger is lang genoeg in de Fuik geweest om deze liedjes schaamteloos mee te bleren, dus moeten sommigen toch even spieken in het boekje.

Bier halen Wat is een cantus zonder bier? Dit jaar is het bier voor het eerst duurder dan de frisdrank tijdens het zangfeest, maar dat mag voor de meeste zangtalenten de pret niet drukken; de pullen bier zijn niet aan te slepen.

CantusbandDe Cantusband verzorgt de avond met live muziek en zang. Uit de keeltjes van de heren komen niet altijd zuivere klanken, maar de vingers produceren mooie akkoorden en noten.

123 saufenDe stembanden worden steeds wat losser als de zon ondergaat. De liedjes worden als maar harder en enthousiaster meegezongen en na het commando ‘1, 2, 3, saufen!’, vliegen de biertjes steeds sneller door de slokdarmen van de zangers en zangeressen.

Feesten grootHoewel er volgens de regels van de Campuscantus niet op de banken mag worden gestaan, hebben de meeste cantusgangers daar schijt aan. De handjes gaan veelvuldig de lucht in op de muziek van de Cantusband. Of het meubilair de zangavond heeft overleefd, is niet bekend.

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen