Home CultuurIn Beeld In Beeld: Campuscantus 2017

In Beeld: Campuscantus 2017

door Redactie

Afgelopen dinsdag vond de vierde editie van de campuscantus plaats. Ook dit jaar was het Erasmusplein toneel voor een groots feest georganiseerd door de verenigingen van het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (B.O.S.) in samenwerking met de universiteit. ANS was van de partij om een liedje mee te zingen en te genieten van het spektakel.

Tekst: Vincent Veerbeek
Foto’s: Steven Huls

Campuscantus 1 groter

De avond komt rustig op gang met een voorprogramma, terwijl de studenten langzaamaan binnendruppelen en ook de eerste pitchers bier op tafel verschijnen.

Campuscantus 2 groter

Ook voordat de cantus officieel begonnen is zit de sfeer er al goed in onder de introlopers, hun mentorouders en de aanwezige verenigingsleden.

Campuscantus 3 groter

Vice-voorzitter van het College van Bestuur Wilma de Koning opent de avond met een kort praatje over het verenigingsleven en zingt daarna met de bestuursleden van de organiserende studentenverenigingen het Wilhelmus. 

Campuscantus 4 groter

Termen als ‘codex’ en ‘ad fundum’ passeren de revue, maar de strenge formaliteiten van een echte cantus ontbreken. Dat mag de pret echter niet drukken en er wordt volop gezongen en gefeest door de aanwezige studenten.

Campuscantus 5 groter

In de schaduw van het Erasmusgebouw brengt de Beruchte Achelous Band (B.A.B.), de huisband van Phocas, de hele avond goede muziek ten gehore, van klassiekers als You’ll Never Walk Alone tot meer hedendaagse hits als Uptown Funk.

Campuscantus 6 groter

Ook achter de schermen wordt de hele avond hard gewerkt en mede daardoor vloeit het bier rijkelijk.

Campuscantus 8 groter

 Het mogen dan niet allemaal even goede meezingers zijn, het B.A.B. weet een prima feestje te verzorgen met goede muziek en een goede sfeer.

Campuscantus 7 groter

Naarmate de avond vordert verlaat menig student de cantusbanken om vooraan bij het podium een feestje te bouwen. 

Campuscantus 9 groter

Tegen het einde van de avond speelt B.A.B. de laatste nummers terwijl enkele studenten het podium beklimmen. Een paar waaghalzen storten zich letterlijk in het studentenleven en besluiten te gaan crowdsurfen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen