Home CultuurIn Beeld In Beeld: Campusnacht 2017

In Beeld: Campusnacht 2017

door Redactie

 Afgelopen donderdag organiseerde de Universitaire Studentenraad (USR) voor het derde jaar op rij weer de Campusnacht. Vanaf 8 uur ‘s avonds konden studenten meedoen aan verschillende activiteiten in, op en rond de campus van onze Radboud Universiteit. Met een koffie in de ene hand, en een pilsje in de andere trok ANS over de campus by night.

Tekst: Jean Querelle
Foto’s: Ted van Aanholt

Dennis WalravenOm enkele minuten over acht neemt Dennis Walraven, voorzitter van de USR, het woord in een aardig gevuld Cultuurcafé. Vanwege de aanwezigheid van een aantal buitenlandse studenten speecht hij in het Engels. Han van Krieken, rector magnificus, komt ook aan het woord en merkt op dat tweetalig onderwijs cruciaal is voor de toekomst van de universiteit. Na afsluitende optredens van dansvereniging Dance Fever en paaldansverenging Laysa zwermen de studenten uit over de campus.

Escape roomIn een vleugel van het Erasmusgebouw hebben Amnesty International en UNICEF hun kamp opgeslagen. De twee hulporganisaties organiseren samen een heuse escaperoom. De deelnemers moeten puzzels en raadsels oplossen om uit het lokaal te ‘ontsnappen’. Een echte brainteaser op de late avond. 

FrozenIn het Collegezalencomplex kunnen studenten in een nostalgische bui zich onderdompelen in de wonderenwereld van Disney. Onder leiding van InTenS, studievereniging van Taalwetenschap, worden klassiekers als Finding Nemo vertoond op het witte doek. Uiteraard mag kaskraker Frozen niet ontbreken, tot grote vreugde van velen. Een spontane live-performance van Let it Go blijft echter uit.  

PubquizTerug in het Cultuurcafé vliegen de vragen je om de oren tijdens de Pubquiz. Door de aanwezigheid van vele buitenlandse studenten worden de vragen vertaald in het Engels, hetgeen voor de nodige verwarring zorgt af en toe. Ondanks originele categoriën zoals ‘Wist je dat?’ en ‘Waar is de rector?’ hebben meer studenten aandacht voor hun pilsjes dan hun antwoordvellen.

WeerwolvenMet als achtergrond de schitterende skyline van Nijmegen by night organiseert Cultuur op de Campus een ouderwets spelletje Weerwolven van Wakkerdam op de 20ste verdieping van het Erasmusgebouw. Als de studenten het moorden uiteindelijk beu zijn kunnen ze alvast genieten van een voorproefje van flimfestival Go Short. Diverse leuke shortfilms spelen op de grote schermen in de skylounge.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen