Home CultuurIn Beeld In Beeld: Campusnacht

In Beeld: Campusnacht

door Redactie

Afgelopen avond en nacht werd door de Universitaire Studentenraad (USR) voor de tweede keer de Campusnacht georganiseerd. Vanaf acht uur ‘s avonds tot negen uur in de ochtend waren er allerlei activiteiten in het Erasmusgebouw en het Collegezalencomplex. ANS stopte zich vol cafeïne en verbleef de nacht op de campus.

Tekst: Tom Plaum
Foto’s:
Ted van Aanholt

20160225 IMG 2818 ctedVAOm acht uur begon de Campusnacht met een korte toespraak van USR-voorzitter Monique van Vegchel, die het evenement opende. Ze gaf een kort overzicht van de activiteiten, die allemaal door verschillende verenigingen zijn georganiseerd. Vervolgens droeg campusdichter Jordi Lammers enkele gedichten voor, onder spannende titels als ‘Vluchtelingen’ en ‘Tandpasta’. 

20160225 IMG 2824 ctedVAIn het CultuurCafé verzorgde Qlite, het blazersensemble van studentenharmonieorkest QHarmony, een originele pubquiz. Onder de naam ‘Ken je klassiekers’ bliezen de studenten verschillende nummers uit de klassieke muziek. Veel nummers klonken bekend in de oren, maar de antwoordblaadjes waren meer leeg dan vol bij de weinige teams die meededen.

20160225 IMG 2872 ctedVAIn de zijvleugel van het Erasmusgebouw werd een EHBO-cursus gehouden. Twee jonge dokters legden met theorie en praktijk uit wat je moet doen als bijvoorbeeld iemand flauwvalt. De studenten moesten hier een slachtoffer in de stabiele zijligging leggen, dat pas na lang treuzelen lukte. 

20160225 IMG 2877 ctedVADe populairste activiteit van de Campusnacht was het lasergamen in de Refter. Voor de mensa stond een lange rij. De zijzaal werd omgetoverd tot een slagveld, waar twee teams van zes studenten het tegen elkaar opnamen. Een verblijf in de Refter was nog nooit zo spannend.

20160225 IMG 2893 ctedVA

 Als het lasergamen je iets te speels was, bood het college van de voorzitter van het College van Bestuur (CvB) Gerard Meijer uitkomst. Hij gaf uitleg over zwarte gaten en de recent ontdekte zwaartekrachtsgolven in het universum, die volgens hem een ‘once in a lifetime experience’ waren.

20160225 IMG 2903 ctedVAGeconcentreerde blikken in collegezaal CC1, dat voor deze nacht de grootste gameruimte van Nijmegen werd. Op het grote scherm konden studenten elkaar neerknallen met Call of Duty of Halo of vernederen met lobpasses en lange dribbels met FIFA. 

Ondanks dat de campus niet zwart zag van de studenten, was er volgens Daan Verwaaij, voorzitter van de werkgroep binnen de USR die de Campusnacht heeft georganiseerd, een betere opkomst dan de vorige editie. ‘Dat er zoveel mensen zijn gekomen had ik zeker niet verwacht. Daar zijn we erg blij mee.’ Verder legt hij uit dat de Campusnacht is bedoeld om meer bewustwording te creëren voor de 24/7 campus. ‘Dat de campus 24 uur open is voor studenten vindt de USR voor nu wat overdreven, maar we willen graag dat bijvoorbeeld de Universiteitsbibliotheek tot half een ‘s nachts open of dat je al om 8 uur een ontbijtje in de Refter kan halen. De USR en het CvB zijn al een langere tijd bezig om zulke ruimere openingstijden te verwezenlijken.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen